Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2013

Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Folli, EBZ, TΧΣ και Eurodrip

Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Folli, EBZ, TΧΣ και Eurodrip
ΟΠΑΠ: Η Baupost Group ανακοίνωσε χθες ότι το ποσοστό της στην ΟΠΑΠ ξεπέρασε το 5,19% την περασμένη Πέμπτη, 24/1.

Πρόκειται για τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας η μετοχή του ΟΠΑΠ έφθασε να υποχωρεί ως και 20% μετά τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μονοπώλιο.

Στη διάρκεια εκείνης της συνεδρίασης το αμερικανικό hedge fund αγόρασε, σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστών, πάνω από 1,5 εκατομμύριο μετοχές.

Από τότε, βέβαια, το ποσοστό έχει αυξηθεί περισσότερο καθώς αγοράζει σχεδόν καθημερινά...


FF Group: Πακέτο 933.080 ιδίων μετοχών προς 12,97 ευρώ έκαστη πούλησε χθες η εισηγμένη, εισπράττοντας 12,1 εκατ. ευρώ, ενώ είχε τιμή κτήσης 13,3 εκατ. ευρώ.

Το πακέτο αγοράστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Texas Pacific Group, που εισήλθε πρόσφατα στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης αγοράζοντας το ποσοστό που «κληρονόμησε» η Πειραιώς από την... καλή ΑΤΕ.


ΕΒΖ: Καθυστερεί η διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού πώλησης του 82,3% της ΕΒΖ, παρά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Αιτία είναι το γεγονός ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη πού ανήκουν τα δάνεια ύψους 130 εκατ. ευρώ που έχει λάβει η ΕΒΖ. Αν, δηλαδή, θα παραμείνουν στο υγιές τμήμα της ΑΤΕ που απορροφήθηκε από την Πειραιώς ή θα επιστρέψουν στην υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ, που κατέχει και το 82,3% της ΕΒΖ.

Το θέμα είχε αναδείξει ο Χαμαιλέων, αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει λύση, με αποτέλεσμα οι προσφορές να μην μπορούν να αξιολογηθούν με ενιαία κριτήρια.


EURODRIP: Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης πρέπει να προχωρήσει το fund Paine& Partners LLC μετά την απόκτηση χθες του 67,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.


ΤΧΣ: Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Γ. Μέργος προαλείφεται για μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αυτή που καθορίζεται από το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, είναι δεδομένη. Προκειμένου μάλιστα να προχωρήσει το θέμα στο νομοσχέδιο για την έγκριση των σχεδίων συμβάσεων με τους δανειστές που δημοσιεύτηκε, το ΦΕΚ περιέχει και την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση: «Στο τρίτο εδάφιο της παραγράφου 7 του άρθρου 4 του ν. 3864/2010 (Α΄ 119), μετά τις λέξεις 'η ιδιότητα υπαλλήλου' και πριν από τις λέξεις 'του Υπουργείου Οικονομικών' προστίθενται οι λέξεις 'ή γενικού γραμματέα'».

Οπότε ανοίγει και τυπικά ο δρόμος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v