Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2013

"Πινγκ πονγκ" εφορίας - ΕΟΠΥΥ με τις ενημερότητες

Πινγκ πονγκ εφορίας - ΕΟΠΥΥ με τις ενημερότητες
Δεν έχει τέλος το μαρτύριο των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων στις συναλλαγές του με το δημόσιο τομέα. Και αυτό γιατί πέρα από τα οφειλόμενα τόσων ετών, πέρα από τα «κουρέματα» που ετοιμάζονται, καλούνται να αντιμετωπίσουν και το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Αυτήν τη φορά δεν θα αναφερθούμε στο αλαλούμ που επικρατεί στο κομμάτι των οφειλόμενων, αλλά στην εξέλιξη που ακολούθησε μετά την απόφαση του ελληνικού δημοσίου να πληρώσει ένα -πολύ μικρό έστω- ποσό από το οφειλόμενο υπόλοιπο.

Ο ΕΟΠΥΥ λοιπόν αποφάσισε στις 17 Δεκεμβρίου να καταβάλει μέρος των οφειλομένων στους παρόχους της ιδιωτικής υγείας, ωστόσο παρακράτησε τα ποσά όσων ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων χρωστούσαν είτε στο ελληνικό δημόσιο, είτε στα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να τα καταβάλει το ίδιο.

Και μέχρις εδώ, όλα καλά.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ έκοψε μόνο μία συγκεντρωτική επιταγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, τη συνόδευσε με μια πολυσέλιδη λίστα παρόχων που προσέγγιζαν τους διακόσιους και την απέστειλε στη ΔΟΥ στην οποία υπάγεται.

Με τη σειρά της, η συγκεκριμένη ΔΟΥ αντέτεινε πως δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό για να μπορέσει να ελέγξει και να επιμερίσει τις οφειλές καθενός ιδιωτικού παρόχου ξεχωριστά και έτσι να προχωρήσει τη διαδικασία εξόφλησης του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Απευθύνθηκε λοιπόν στο υπουργείο Οικονομικών!

Στη συνέχεια (μιλάμε για ενάμιση μήνα από τότε μέχρι σήμερα), έχει ακολουθήσει ένα πινγκ πονγκ της επιταγής και του θέματος, μεταξύ της συγκεκριμένης ΔΟΥ, του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ…

Χθες, μάλιστα, αναμενόταν ο ΕΟΠΥΥ να ξαναστείλει την επιταγή στην εφορία με εξώδικο(!), όταν κάποιοι άλλοι πιθανολογούν πως η εφορία θα επιστρέψει (και πάλι με εξώδικο…) την ίδια επιταγή στον ΕΟΠΥΥ!

Η ουσία είναι πως από τη 17η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, κοντά στις διακόσιες εταιρείες του κλάδου εξακολουθούν να μη διαθέτουν ούτε ασφαλιστική, ούτε φορολογική ενημερότητα (ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την καθημερινή λειτουργία τους), παρότι έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v