Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 11 2013

Σφηνάκια για hedge funds, Στέγγο και ΕΚ

Σφηνάκια για hedge funds, Στέγγο και ΕΚ
Επ. Κεφαλαιαγοράς:  Πολλά και διάφορα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης της Ε.Κ., αλλά όπως και να το δει κανείς, ένα ξεχωρίζει: παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από εισηγμένη τράπεζα όσον αφορά τη δημοσίευση οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2011 αλλά και του τριμήνου που έληξε στις 31/3/2012.

Τόσο η περιγραφή της παράβασης όσο και το μέγεθος της εταιρείας κάνουν το βλέμμα να σταματά εκεί.

Κατά τα λοιπά, αναμενόμενες δύο διαγραφές από το Χ.Α., πρόστιμα πιθανά σε μέλη του Χ.Α. αλλά και εισηγμένες πράσινο φως σε αίτημα Συνεταιριστικής τράπεζας περιλαμβάνονται στη σημερινή ατζέντα.

Σε αναμονή...

Hedge funds - δημοσκοπήσεις: Όπως είναι γνωστό, τα πρώτα hedge funds τοποθετήθηκαν στα ελληνικά κρατικά ομόλογα λίγο μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και όταν ακόμη οι τιμές τους βρισκόταν στο… ναδίρ.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι οι μεγάλοι παίκτες προκειμένου να σταθμίσουν τον πολιτικό κίνδυνο προσέφυγαν στις… εταιρείες δημοσκοπήσεων.

«Πολλές από τις έρευνες που διεξήχθησαν πριν και κυρίως μετά τις εκλογές έγιναν για λογαριασμό hedge funds, που ήθελαν αφενός να δουν τις πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης και εν συνεχεία τη βιωσιμότητά της», παραδέχεται σήμερα στέλεχος ενός από αυτά.


Στέγγος-προσφορές:
Είστε μέτοχος της Τεχνικής Ολυμπιακής ή της Μοχλός; Τότε κερδίζετε έκπτωση 20% για διαμονή στα δύο ξενοδοχεία του τουριστικού συγκροτήματος Πόρτος Καρράς!

Όποιος επισκεφτεί τον δικτυακό τόπο της κατασκευαστικής εταιρείας που ελέγχει η οικογένεια Στέγγου θα «πέσει» πάνω στην προσφορά.

Μη βιαστείτε, όμως, να χαρείτε. Η προσφορά ισχύει «υπό την προϋπόθεση πως τα τρία τελευταία έτη οι μέτοχοι διατηρούν συνεχώς μετοχές αξίας 30.000 ευρώ τουλάχιστον».

Είναι και αυτό ένα κίνητρο για μακροχρόνιες τοποθετήσεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v