Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2013

Οι τράπεζες, οι οίκοι και τα καυτά reports

Οι τράπεζες, οι οίκοι και τα καυτά reports
Μπαράζ εκθέσεων αναμένεται να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα από ξένες επενδυτικές τράπεζες για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan, η Credit Suisse και η Citigroup έχουν ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τους όρους και τη δομή της ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων τραπεζών.

Στελέχη των παραπάνω τραπεζών είτε επισκέφθηκαν την Αθήνα (π.χ. Goldman Sachs, Morgan Stanley) και συναντήθηκαν μεταξύ άλλων και με τραπεζίτες, είτε είχαν την ευκαιρία να «ανακρίνουν» τον διοικητή της Τ.τ.Ε. Γ. Προβόπουλο, στις one to one παρουσιάσεις που διενήργησε ο τελευταίος στο Λονδίνο.

Ακούμε ότι οι ξένες τράπεζες θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές τόσο στο χρονοδιάγραμμα, όσο και στους όρους της ανακεφαλαιοποίησης.

Θεωρούν, για παράδειγμα, ότι είναι αυτοκτονία να βγουν τρεις ελληνικές τράπεζες για ΑΜΚ ως το τέλος Απριλίου με σκοπό να συγκεντρώσουν κεφάλαια της τάξεως των 20 δισ. ευρώ.

Ακόμη και αν η ελάχιστη συμμετοχή των ιδιωτών περιορίζεται στα 2 δισ. ευρώ, πρόκειται για υψηλό ποσό, όταν μάλιστα δεν αντιμετωπίζεται το μεγάλο αγκάθι των αρνητικών καθαρών θέσεων.

Ως εκ τούτου, οι εκθέσεις θα θίγουν τόσο το θέμα της αναγκαίας παράτασης στο χρονοδιάγραμμα των ΑΜΚ, όσο και τα «γλυκαντικά» που μπορεί να δοθούν προκειμένου να απαλυνθεί το πρόβλημα του ποιος καλύπτει την παλαιά ζημία.

Από την εν εξελίξει αναδιάρθρωση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος θα βγουν πολλές δουλειές την επόμενη τριετία και κάποιες από τις μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες έχουν προσληφθεί ήδη ως σύμβουλοι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v