Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2013

Ο «τιμωρός» του ΟΠΑΠ και ο… Ταραντίνο

Ο «τιμωρός» του ΟΠΑΠ και ο… Ταραντίνο
Η στήλη έχει ασκήσει συχνά κριτική στον Κώστα Λουρόπουλο. Τα του Καίσαρος όμως τω Καίσαρι.

Είναι γεγονός ότι ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε προς πάσα κατεύθυνση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να μην περάσει η φορολόγηση του 10% στα μικροκέρδη των παικτών, που θα είχε μεγάλες επιπτώσεις (λόγω της συνήθους επανεπένδυσής τους) στον τζίρο και στα κέρδη του ΟΠΑΠ, χωρίς πρακτικά να προσφέρει κάτι περισσότερο στα ταμεία του κράτους.

Λέγεται επίσης ότι παρασκηνιακά έπαιξε ρόλο και στην προώθηση της τροπολογίας που θα επιτρέψει την κατάθεση όλων των συμβάσεων στο data room, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές (σ.σ. η τροπολογία πάντως αποσύρθηκε λόγω αντιδράσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και από ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κι ακόμη να… επιστρέψει στη Βουλή).

Φαίνεται, όμως, ότι έχει αρχίσει να κάνει και κινήσεις εντός του Οργανισμού, μήπως ξεκαθαρίσει την κόπρο του Αυγείου. Είτε πρόκειται για στελέχη που αποδείχτηκαν ανεπαρκή, είτε για περιπτώσεις που αποφάσισαν να βουτήξουν το δάχτυλο στο μέλι και… ψιλοπιάστηκαν την κρίσιμη στιγμή.

Τέτοιου είδους ενέργειες προφανώς είναι ασυνήθιστες για τα δεδομένα του ΟΠΑΠ.

Εξ ου και ορισμένα στελέχη, μιλώντας μεταξύ τους, τον αποκαλούν χαριτολογώντας… «Django o Τιμωρός», επηρεασμένα προφανώς από το ομότιτλο γουέστερν του Κουέντιν Ταραντίνο, που παίζεται αυτές τις μέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v