Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2013

Σφηνάκια για Alpha, 3E, Eurobank

Σφηνάκια για Alpha, 3E, Eurobank
Alpha Bank: Δανεισμός 470 χιλιάδων μετοχών Alpha Bank προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΤΕΣΕΠ, κίνηση αξιοσημείωτη με δεδομένη την απαγόρευση του short selling για τους τραπεζικούς τίτλους.

Κάποιοι κινούνται προνοητικά εν όψει ΑΜΚ και πιθανής μη ανανέωσης της απαγόρευσης short selling.

Και ως εκ τούτου το επιτόκιο δανεισμού παραμένει υψηλό…


Coca Cola: Η μεγάλη άνοδος της Coca Cola 3E πάνω από τα 20,25 ευρώ και η συμπεριφορά της στο ταμπλό του Χ.Α. το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλλον είναι σε άμεση συνάρτηση με την αναδιάρθρωση του δείκτη FTSE All World την τρίτη Παρασκευή του επόμενου μήνα.

Για τη μετοχή της ΕΕΕΚ, φαίνεται ότι η στάθμισή της στον δείκτη αναβαθμίζεται, αφού και σε σχετικό πρόσφατο report της Citi Global Portfolio Trading Strategies είχε γίνει αναφορά ότι στον τίτλο της EEEK θα πρέπει να αναμένονται εισροές περί τα 38,3 εκατ. δολάρια.

Εκτός όμως από τη θετική εκτίμηση για την Coca Cola 3E, στο report της Citi GPTS υπάρχει η αρνητική εκτίμηση για πέντε ακόμα ελληνικές εισηγημένες που συμμετέχουν στον δείκτη. Η Citi προβλέπει πέντε διαγραφές από τις οκτώ ελληνικές συμμετοχές στον δείκτη.

Η Citi στοχοποιεί τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας, για την οποία προβλέπει διαγραφή και υπολογίζει ότι θα έχει εκροές 44,97 εκατ. δολάρια, τη Eurobank με εκροές 13,3 εκατ. δολ. και την Alpha Bank με εκροές 28,43 εκατ. δολ. Στην έκθεση της Citi, η αναδιάρθρωση αφορά και άλλες δύο εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης στο Χ.Α., τις οποίες ωστόσο αποφεύγει να ονοματίσει.


EUROBANK: Ο τίτλος της Eurobank θα παραμείνει στον FTSE ASE 25 όσο πληροί το κριτήριο του free float.

Από χθες η στάθμιση του τίτλου μειώθηκε στο 20% από 100% και θα παραμείνει έτσι μέχρις ότου η ΕΤΕ ενισχύσει περαιτέρω το ποσοστό της με αποτέλεσμα να μειωθεί κάτω του 15% η ελεύθερα διασπορά τίτλων της Eurobank.


Κυπριακές τράπεζες: Στον αέρα βρίσκεται η ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών καθώς πρώτα πρέπει η χώρα να υπογράψει μνημόνιο και εν συνεχεία να προχωρήσει η στήριξη του τραπεζικού κλάδου.

Ως εκ τούτου, πάνε πίσω οι όποιες εξελίξεις, κυρίως στις θυγατρικές που διατηρούν τόσο η Τράπεζα Κύπρου, όσο και ο όμιλος της Λαϊκής στην Ελλάδα. Στο μεταξύ, αναμένεται να συνεχιστούν οι κινήσεις περιορισμού του λειτουργικού κόστους με μείωση προσωπικού και κλείσιμο καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v