Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2013

Σφηνάκια για Alpha, Πλαίσιο, MLS και Unibios

Σφηνάκια για Alpha, Πλαίσιο, MLS και Unibios
Alpha Bank: Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, όπως μαθαίνει η στήλη, η Alpha Bank να μην προχωρήσει στην ανακοίνωση των όρων της αύξησης, βάσει της σχετικής εξουσιοδότησης που έχει λάβει το Δ.Σ. από τους μετόχους της, αλλά να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση.

Τα λεφτά είναι… πολλά και ως εκ τούτου εξετάζεται η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, στην οποία η διοίκηση θα καταθέσει την πρότασή της για τους όρους της αύξησης. 


Πλαίσιο: Καθαρά κέρδη 10,25 εκατ. ευρώ (έναντι 6,42 εκατ. το 2011) ανακοίνωσε το Πλαίσιο για το 2012.

Ακόμη καλύτερα, ωστόσο, ήταν τα πράγματα σε επίπεδο ταμειακών ροών. Η εισηγμένη μέσα στην περασμένη χρονιά δημιούργησε φρέσκο χρήμα 16,475 εκατ. ευρώ, εκ του οποίου 1,766 εκατ. δόθηκε στους μετόχους με τη μορφή μερίσματος, 4,5 εκατ. μείωσαν τον τραπεζικό δανεισμό και τα υπόλοιπα 10,2 εκατ. αύξησαν το ταμείο.

Με βάση τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου του 2012, το Πλαίσιο είχε συνολικό τραπεζικό δανεισμό 17,4 εκατ. ευρώ και ταμείο 45,36 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για καθαρό ταμείο της τάξεως των 27 εκατ. ευρώ.


MLS:
Από τις λίγες εισηγμένες που βγήκαν κερδισμένες από την αγορά ιδίων μετοχών. Η τελευταία πώληση 60.000 τεμαχίων σε θεσμικό επενδυτή έγινε προς 2,77 ευρώ, όταν το μέσο κόστος κτήσης ανά μετοχή ήταν μόνο 2,265 ευρώ.


Unibios:
Όπως μας απαντήθηκε σε σχετική ερώτηση που υποβάλαμε, κανείς από τους βασικούς μετόχους της Unibios (σχεδόν οι μόνοι που συμμετείχαν στην έκδοση) δεν προτίθεται να πάρει πίσω τα κεφάλαια που κατέβαλε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Έτσι, η περίοδος υπαναχώρησης από την αγορά ή την εγγραφή για τη διάθεση των αδιάθετων μετοχών από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Unibios (26-27 Φεβρουαρίου) αναμένεται να παρέλθει χωρίς… ειδήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v