Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 1 2013

Druckfarben:Τα έκτακτα κέρδη έκαναν το θαύμα τους

Druckfarben:Τα έκτακτα κέρδη έκαναν το θαύμα τους
Με έκπληξη παρατήρησαν οι μέτοχοι της Druckfarben τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων της. Και αυτό γιατί παρά τη μεγάλη μείωση των πωλήσεων (από τα 69,5 στα 51,6 εκατ.) και τη δραματική υποχώρηση του EBIT (111 χιλ. έναντι 875 χιλ. ευρώ) το τελικό αποτέλεσμα ήταν κερδοφόρο (552 χιλ. προ φόρων και 718 χιλ. μετά από φόρους, έναντι ζημίας 2,2 και 2,6 εκατ. αντίστοιχα για το 2011).

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως οι οικονομικές επιδόσεις της περυσινής χρονιάς δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες με αυτές του 2011, καθώς η δραστηριότητα των γραφικών τεχνών αποσχίστηκε και εντάχθηκε στην εταιρεία Sun Chemical Delta, στην οποία η εισηγμένη κατέχει το 49% και δεν την ενοποιεί πλήρως.

Έτσι εξηγείται ένα μέρος της υποχώρησης των πωλήσεων και του EBIT, ενώ η θετική έκπληξη στην κάτω γραμμή της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσεως οφείλεται στα έκτακτα κέρδη γύρω στα 3,8 εκατ. ευρώ που προήλθαν από την απόσχιση του κλάδου των γραφικών τεχνών και την εισφορά του σε τρίτη εταιρεία.

Στα... υπέρ πάντως του 2012 για την Druckfarben οι θετικές ταμειακές ροές, που μείωσαν τον καθαρό δανεισμό κατά 3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v