Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2013

Κατάρ: Χτίζει το δικό του "εμιράτο" στο... Ιόνιο

Κατάρ: Χτίζει το δικό του εμιράτο στο... Ιόνιο
Η πρώτη επένδυση του Κατάρ στην Ελλάδα είναι γεγονός, λένε οι πληροφορίες.

Πρόκειται για ιστορικό ξενοδοχείο σε νησί του Ιονίου. Πρακτικά, βέβαια, είναι η δεύτερη κίνηση από το εμιράτο, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί η απόκτηση του νησιού Οξιά (και γειτονικών νησίδων, όπως φαίνεται) από τον ίδιο τον Εμίρη του, τον Αλ Θάνι.

Εγκυρότατη πηγή εξήγησε στη στήλη πως το ξενοδοχείο που περνά στα χέρια του Κατάρ είναι ένα από τα πλέον γνωστά, καθώς ανήκε σε ισχυρή οικογένεια από το χώρο του ελληνικού εφοπλισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ολοκληρώθηκε το είχε εγκαινιάσει ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 είχε μεταβιβαστεί σε άλλη γνωστή οικογένεια, αλλά στην πορεία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Εδώ και καιρό είχε βγει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης που ξεπερνούσε τα 42 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο περνούν οι εβδομάδες ανατρέπονται και οι πρώτες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η επένδυση στην Οξυά είχε γίνει για προσωπικούς λόγους του Εμίρη.

Όλα δείχνουν πως σχεδιάζεται σοβαρή επένδυση, σε συνδυασμό με τα γειτονικά νησιά, με την ανάπτυξη παραθεριστικού συγκροτήματος με πολυτελείς κατοικίες και μικρή μαρίνα υψηλών προδιαγραφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v