Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2013

Σφηνάκια για Αβαξ, Ελτράκ, Mevaco και έπιπλα

Σφηνάκια για Αβαξ, Ελτράκ, Mevaco και έπιπλα
J&P Άβαξ-Αθηνά: Στο 90% περίπου θα σκαρφαλώσει το ποσοστό των μετοχών της J&P Άβαξ στην κατασκευαστική εταιρεία Αθηνά, μετά την απόφαση να κεφαλαιοποιηθεί ταμειακή υποχρέωση της δεύτερης προς την πρώτη. Και αυτό όταν είναι σε όλους γνωστό ότι η Αθηνά λειτουργεί πλέον μέσα στο πλαίσιο του ομίλου J&P Άβαξ και όχι αυτόνομα.
 
Η αγορά λοιπόν δεν θα εκπλαγεί καθόλου αν κάποια στιγμή στο μέλλον δει τη συνένωση των δύο εταιρειών εις σάρκαν μίαν.

Ελτράκ: Τη συνεργασία της με τη NACCO Material ανακοίνωσε η ΕΛΤΡΑΚ προκειμένου η εισηγμένη να μεταπωλεί στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία τα ανυψωτικά μηχανήματα HYSTER.

Και όλα αυτά όταν μέσα στο επόμενο τρίμηνο ελπίζεται πως θα ξεκινήσει εκ νέου η κατασκευή των μεγάλων αυτοχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων και επίσης όταν αναμένεται πως αρκετά πράγματα στον τομέα των κατασκευαστικών έργων πάνε να ξεμπλοκάρουν.

Γύρω στα 22,7 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της ΕΛΤΡΑΚ, το βαρύ πυροβολικό της οποίας στο κομμάτι των κατασκευών είναι τα μηχανήματα Caterpillar.


Mevaco: Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Mevaco, εταιρείας που το 2012 σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων και σημαντικά κέρδη.

Η εταιρεία βέβαια δραστηριοποιείται το 2013 σε μια παγωμένη εγχώρια αγορά, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αποδίδουν οι επεκτάσεις σε νέα προϊόντα και φυσικά οι εξαγωγές.

Με δεδομένο, μάλιστα, πως το περυσινό πρώτο τρίμηνο ήταν το σχετικά χαμηλότερο της χρονιάς, το πιθανότερο είναι πως η ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων της Mevaco θα συνοδευτεί από μεγάλη ποσοστιαία άνοδο στον κύκλο εργασιών.


Κλάδος επίπλου: Εκτός αγοράς η Neoset, το ακίνητο της οποίας στο Βασιλικό της Εύβοιας βγαίνει στο σφυρί. Αντίθετα, κανονικά φαίνεται να προχωρά η συνεργασία της Sato με τους πιστωτές της.

Βίοι αντίθετοι σε μια αγορά που έχει χτυπηθεί όσο λίγες από την οικονομική ύφεση της τελευταίας πενταετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v