Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2013

ΧΑ: Τι «παίζει» με τις μερισματικές αποδόσεις

ΧΑ: Τι «παίζει» με τις μερισματικές αποδόσεις
Αν ισχύσουν οι προβλέψεις των αναλυτών για επικείμενη μείωση των εγχώριων επιτοκίων στις τραπεζικές καταθέσεις το 2013, οι μερισματικές αποδόσεις αρκετών επιχειρήσεων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από συμπαθητικές έως και ενδιαφέρουσες.

Ιδίως μάλιστα για όσους πιστεύουν πως η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να σταθεροποιείται κατά τα τέλη του 2013 και να ανακάμπτει από το επόμενο έτος και μετά.

Έτσι, με βάση τα στοιχεία του πίνακα της Beta Χρηματιστηριακής και τις τιμές κλεισίματος της 9ης Μαΐου έχουμε -μεταξύ άλλων- μερισματικές αποδόσεις: 7,4% για τον ΟΠΑΠ (αναμένεται χαμηλότερη επίδοση από του χρόνου), 2,5% για την ΕΥΔΑΠ, 2% για την Μέτκα, 3,4% για την Motor Oil (θα δοθεί και επιστροφή κεφαλαίου;), 1,7% για τα Ελληνικά Πετρέλαια, 2% για την ΕΧΑΕ (υπάρχει και επιστροφή κεφαλαίου 0,03 ευρώ ανά μετοχή), 2,7% για την ΕΥΑΘ, 0,2% για τον ΟΛΠ.

Καλές μερισματικές αποδόσεις (αν συνεκτιμηθούν και οι επιστροφές κεφαλαίου) θα προκύψουν και για ορισμένες εταιρείες μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Να σημειωθεί πως -μεταξύ άλλων- έχει αποφασιστεί ήδη η επιστροφή κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής (2,6%) και έχει αποκοπεί το μέρισμα της Trastor ΑΕΕΑΠ (0,10 ευρώ, απόδοση 14,7%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v