Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2013

Η Τράπεζα Κύπρου στον… αυτόματο πιλότο!

Η Τράπεζα Κύπρου στον… αυτόματο πιλότο!
Κωμικοτραγικές διαστάσεις παίρνει ο τρόπος χειρισμού της κρίσης στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, καθώς 2,5 μήνες μετά την πολυτάραχη απόφαση του Eurogroup της 18ης Μαρτίου, ακόμη να βρεθεί διευθύνων σύμβουλος για την Τράπεζα Κύπρου!

Το Συγκρότημα δηλαδή παραμένει «ακέφαλο» καθώς έχουν αποχωρήσει ΟΛΑ τα ανώτατα στελέχη που υπηρέτησαν είτε στην Τράπεζα Κύπρου, είτε στην Λαϊκή κατά την τελευταία δεκαπενταετία!

Η Κεντρική Τράπεζα μάλιστα πήρε τέτοια φόρα, που ζήτησε επιτακτικά -και «πέτυχε»…- την παραίτηση του διευθυντή πληροφορικής της Τράπεζας Κύπρου κ. Λεωνίδα Εσοδίου, λες και υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο όπου υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν σε μια τράπεζα να είναι ο διευθυντής πληροφορικής!

Αφού λοιπόν για λόγους υπουργοποίησης έφυγαν κατά τα τελευταία χρόνια από την Κύπρου οι κ.κ. Χαρίλαος Σταυράκης και Βάσος Σιαρλή, πρόσφατα είχαμε την καρατόμηση ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και των κ.κ. Ανδρέα Ηλιάδη, Γιάννη Πεχλιβανίδη, Γιάννη Κυπρή και Χρίστη Χατζημιτσή.

Μάλιστα τα δημοσιεύματα επιμένουν πως θα ακολουθήσουν και κάμποσες ακόμη… «εκπαραθυρώσεις» στο αμέσως προσεχές διάστημα. Με άλλα λόγια, είναι ζήτημα αν θα τη γλυτώσουν οι κλητήρες και κάποιοι από τους ταμίες των καταστημάτων!

Μετά από όλα αυτά, είναι θαύμα πως βρήκαν διαθέσιμο τον (κυπριακής καταγωγής) κ. Μιχάλη Κολακίδη για να αναλάβει τη θέση του CEO, καθώς λόγω κάποιων συμπτώσεων, είχε μια καλή «γεύση» της τοπικής τραπεζικής αγοράς.

Ωστόσο, ο κ. Κολακίδης -όπως ήταν λογικό- ακολούθησε την τακτική «όπου φύγει-φύγει» όταν του είπαν πως η πρόσληψή του θα διαρκέσει μέχρι την επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων!

Τώρα, σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, υπάρχει μόνο η υποψηφιότητα του κ. Χρίστου, ο οποίος όμως δεν διαθέτει προϋπηρεσία στο τοπικό τραπεζικό σύστημα, αλλά ούτε και σε άλλη εμπoρική τράπεζα.

Κάποιοι μάλιστα -αφού είδαν και αποείδαν- πρότειναν να διοικείται η Τράπεζα από μια… επιτροπή υψηλόβαθμων στελεχών μέχρι την επικείμενη γενική συνέλευση! Πώς όμως είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, όταν η Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να πιέζει κάμποσα από τα υποψήφια στελέχη της επιτροπής σε παραίτηση;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v