Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 12 2005

Υπόθεση PROTON: Λεπτές πτυχές και... ψιλά γράμματα

Πρόσφατα, τα διοικητικά συμβούλια των Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου Arrow, Εξέλιξη και Ευρωδυναμική έλαβαν (και το ανακοίνωσαν... ταυτόχρονα!) την απόφαση να κινήσουν τις διαδικασίες συγχώνευσής τους με τη μη εισηγμένη ”επενδυτική” τράπεζα Proton Bank, χωρίς ωστόσο να παράσχουν μέσω των ανακοινώσεων αυτών οποιαδήποτε εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και το όφελος των μετόχων τους.

Ομοίως, ουδεμία ενημέρωση υπήρξε για τις ημερομηνίες σύγκλισης γενικών συνελεύσεων, ούτε βεβαίως υπήρξε έστω και ΜΙΑ λέξη για τα μεγέθη, τις προοπτικές κ.λπ. της τράπεζας, που υποτίθεται ότι θα απορροφήσει τις τρεις εισηγμένες επενδυτικές.

Πλήρης αδιαφορία δηλαδή για την ενημέρωση των μετόχων (εισηγμένων εταιριών, παρακαλώ), αφού μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει καν ισολογισμός της Proton για το 2004, παρότι ουσιαστικά θα τους ζητήσουν να δώσουν μετοχές εισηγμένων εταιριών για να πάρουν μετοχές αυτής της μη εισηγμένης εταιρίας.

Ψιλά... γράμματα για ορισμένους θα μου πείτε. Υπάρχουν όμως κάποιες λεπτές πτυχές και ερωτήματα

΄Ένα ερώτημα εδώ είναι αν αρκεί μια απόφαση συνέλευσης, έστω και με καταστατική πλειοψηφία του 67% (και μόλις του... 51% στην επαναληπτική), όταν για να εξέλθει μια εταιρία από το Χ.Α. δεν αρκεί να το αποφασίσει η συνέλευση με 67%, αλλά να το αποδεχτεί το... 95% των μετόχων!

Μήπως, ως λένε παράγοντες της αγοράς μας, θα πρέπει ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον μέτοχο δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα, να πουλήσει τις μετοχές του σε κάποια δημόσια προσφορά;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v