Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 12 2005

Proton II: Οι... ατυχίες και τα ερωτήματα

Πέραν αυτού, όμως, υπάρχουν και κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την ίδια την Proton και τις συνδεδεμένες εταιρίες της.

Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη τράπεζα ήταν ο σύμβουλος και ο διαχειριστής του ομολογιακού της Έμφασις, ύψους 6 εκατ. ευρώ και μετατρέψιμου σε μετοχές Hitech σε τιμή εξάσκησης των ... 4,45 ευρώ, όταν η τιμή της χθες ήταν ... 0,63 ευρώ!

Εκτός αυτού ένα άλλο ερώτημα είναι τι τμήμα αυτού του ομολογιακού έχει στο χαρτοφυλάκι;o της η τράπεζα, με δεδομένο ότι κάποιες συνδεδεμένες επενδυτικές (ΑΕΕΧ και Aμοιβαία) έχουν ομολογίες της Έμφασις στα χαρτοφυλάκια τους.

Θα το ψάξουμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε. Άλλωστε δεν έχουμε ξεχάσει και τα θέματα των cross-shareholdings που τέθηκαν από μετόχους μειοψηφίας στην Εξέλιξη.

Επιπροσθέτως, πέρα από την ”ατυχία” με το θέμα της Έμφασις, παρατηρήσαμε ότι η Proton έχει δάνειο ύψους 2 εκατ. ευρώ στην πολύπαθη ΑΛΤΕ του κ. Αλλαμανή!

Όπως φαίνεται από κείμενα της ίδιας της ΑΛΤΕ, έναντι αυτού του δανείου, η μόνη εξασφάλιση που φέρεται να έχει η Proton αφορά σε 10 εκατ. μετοχές ΑΛΤΕ, η τρέχουσα αξία των οποίων όμως δεν ξεπερνά (με τιμή μονάδος τα 0,08 ευρώ) τα... 800.000 ευρώ, ενώ ως γνωστόν υπάρχουν θέματα υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 46 κ.λπ. που μπορούν να φέρουν την αξία αυτών των μετοχών πλησίον του... μηδενός.

Από εκεί και πέρα τι άλλες ατυχίες μπορεί να υπάρχουν δεν γνωρίζουμε.

Γι’ αυτό και επιμένουμε ότι το θέμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v