Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2002

Επιτέλους! Εχουμε κοινά σημεία με την... Ιαπωνία

Ωραία πρέπει να αισθανόμαστε σαν λαός μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal (31/5) που αναφερόταν στη μείωση της πιστωληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας από την Moody’s για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες λόγω του ύψους του δημόσιου χρέους της.

Και τι δουλειά έχουμε εμείς με την Ιαπωνία, θα ρωτήσει κανείς. Εμ, το ρεπορτάζ της έγκριτης αμερικανικής εφημερίδας ανέφερε οτι η νέα (μειωμένη) βαθμολόγηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου που είναι και ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος...δανειστής είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Κύπρου, Ελλάδος και Λάτβιας.

”Είναι ένα άλλο χαστούκι για την Ιαπωνία που αγωνίζεται να βγει από την τρίτη της ύφεση μέσα σε μια δεκαετία”, έγραφε η WSJ. Η βαθμολόγηση μειώθηκε από την Moody’s για τα ομόλογα σε γεν (είτε είναι εγγυημένα είτε όχι από την Ιαπωνική κυβέρνηση) στο A2 από Aa3, όπως και σε μας και για τους ίδιους ακριβώς λόγους: το ύψος του δημόσιου χρέους μας.

Πάντως, πάμε... μπροστά! Σήμερα στην ιδια μοίρα με Ιαπωνία, Λατβία και Κύπρο, αύριο ενδεχομένως με την Σενεγάλη, του Ουζμπεκιστάν και βλέπουμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v