Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2002

Τα ”υπόγεια ρεύματα” και η Alpha Bank

Η αντίδραση του κ. Ι. Κωστόπουλου στα σενάρια που εξυφαίνονται επί ..σταθερής βάσεως για το μέλλον της Alpha Bank (σε σχέση με την Εθνική και όχι μόνον) ικανοποίησαν ίσως τις εσωτερικές ισορροπίες εντός του ομίλου, μάλλον όμως δεν συνέβη το ίδιο και με την ”ευρύτερη αγορά”.

Εγκυρες πηγές (οι οποίες όμως δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ...φιλικά προσκείμενες στον όμιλο) επισημαίνουν οτι οι εκάστοτε ”ευσεβείς πόθοι” της διοικητικής ομάδας της Alpha (ότι κι αν σημαίνει αυτό σε όρους ”ενότητας” και.. ”ομοψυχίας” μεταξύ των μελών αυτής της συμπαγούς (;) ομάδας) δεν μπορούν να μεταβάλλουν τις διαμορφούμενες συνθήκες, που καθιστούν ”ευάλωτη” τη δεύτερη -πλέον- μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας.

Οι ίδιες αλλά και τρίτες περισσότερο ”αμερόληπτες” πλευρές, επισημαίνουν οτι οι όροι και οι προυποθέσεις για μια στενή συμμαχία της Alpha είτε στο εξωτερικό (μεγάλη τράπεζα κοντινής γεωγραφικά ευρωπαϊκής χώρας φέρεται να έχει ήδη επιδιώξει την έναρξη ουσιαστικών επαφών, συνάντησε όμως την αντίδραση της πολυθρύλητης ”ηγετικής” ομάδας) είτε και στο εσωτερικό, μπορούν πλέον να δημιουργηθούν εφόσον υπάρχει ”αμοιβαία θέληση”.

Και τονίζουν με νόημα ότι μελλοντικά δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος το ερώτημα αν η έλλειψη αυτής της θελήσεως εκφράζει ουσιαστικά τα συμφέροντα των μετόχων ή όχι. Διότι τα κελεύσματα της εποχής είναι ξεκάθαρα προς την πλευρά της προστασίας των μετόχων και ουχί των οιωνδήποτε στελεχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v