Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 8 2005

Το χειρότερο Α/Κ της δεκαετίας είναι... ΑΣΠΙΣ!

Είπαμε να μην μιλάμε για τα κακώς κείμενα συνεχώς, αλλά είναι δύσκολο να συγκράτηθούμε με αυτά που βλέπουμε...

Για ποιους άραγε λόγους τα μετοχικά αμοιβαία της Ασπίς και της Αγροτικής καταλαμβάνουν μακράν τις χειρότερες θέσεις στην ίδια έρευνα, τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση της αγοράς;

Να ένα θέμα που θα πρέπει ίσως να απασχολήσει όχι μόνον τους μεριδιούχους τους, αλλά και ενδεχομένως κάποιους άλλους... αρμοδίους!!!

Διότι ακόμη και ο κ. Φίλιππας δεν δίστασε να χαρακτηρίσει στο άρθρο του, την επίδοση του αμοιβαίου ΑΣΠΙΣ Μετοχών Εσωτερικού ως... ”τουλάχιστον προκλητική”.

Το συγκεκριμένο αμοιβαίο είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που έχει αρνητική απόδοση για το σύνολο της δεκαετίας 1994-2004 (-11,3%), είναι εκείνο που είχε τη δεύτερη χειρότερη απόδοση στο ανοδικό διάστημα 1994-1999, (320%) κι ακόμη, είναι εκείνο με τις χειρότερες απώλειες στο διάστημα 2000-2004 με... –77,5%!!!

Δεύτερο από το... τέλος το ΑΤΕ Μετοχικό Εσωτερικού, με συνολική απόδοση 60% στη δεκαετία, με τη χειρότερη απόδοση στην ανοδική περίοδο 1994-99 (280%) και με τη τρίτη χειρότερη απόδοση (-56%) στο πτωτικό διάστημα 2000-2004!!!

ΥΓ: Μάλλον δεν είναι τυχαίο επίσης (δεδομένης και της... περιόδου) το γεγονός ότι καμία από τις ΑΕΔΑΚ που συνδέονται με τράπεζες κρατικού ενδιαφέροντος δεν εμφανίζεται στα πρώτα σε απόδοση μετοχικά αμοιβαία της 10ετίας.

Προφανώς τα έφαγε η ανάγκη... ”στήριξης” είτε των ομίλων στους οποίους ανήκουν, είτε ευρύτερα του δημοσίου... συμφέροντος!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v