Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2005

ΔΥΝΑΜΙΚΗ 2:”Τις πταίει” για την ελληνική... ENRON;

Τις προάλλες γράφαμε ότι με την αποχώρηση του στρατηγικού επενδυτή η τύχη της εταιρίας φαίνεται να βρίσκεται πλέον στα χέρια της Eurobank που έκανε την αίτηση αναγκαστικής διαχείρισης. Κι έτσι, ουσιαστικά όρισε τον παραιτηθέντα αναγκαστικό διαχειριστή.

Συνεπώς εδώ έχουμε μια πιθανή πηγή πληροφόρησης των επενδυτών της εταιρίας για το τι ακριβώς σηματοδοτεί αυτή η παραίτηση για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Η συγκεκριμένη τράπεζα εμφανίζεται ως κύριος πιστωτής, ενώ άγνωστος παραμένει ο βαθμός εμπλοκής της στο θέμα των καρτών (των πελατών) της Δυναμική Ζωή, που προπληρώνονταν μέσω τραπέζης στη Δυναμική και στους γυμναστηριούχους του δικτύου της.

Έχει πλέον κάποιο σχέδιο η Eurobank για την εταιρία;

Ωστόσο, το κυρίαρχο ερώτημα που εκτιμούμε ότι θα απασχολήσει όσους επένδυσαν σε αυτήν και έχασαν τα χρήματά τους, πέραν του... μέλλοντος, είναι το ΠΟΙΟΙ τους εξαπάτησαν.

Η κατηγορία της παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού έχει πλέον διατυπωθεί επίσημα εναντίον της τότε διοίκησης της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως και του ορκωτού ελεγκτή.

Εξαντλείται όμως εκεί το θέμα; Τελειώνουν εκεί οι ευθύνες έναντι των επενδυτών; Θα κάτσουν αυτοί που έχασαν τα χρήματά τους με σταυρωμένα τα χέρια;

Διότι η πορεία της εταιρίας, από την εισαγωγή της στο Χ.Α. μέχρι και την ”υιοθέτησή” της από πλειάδα επαγγελματιών της αγοράς (που ατυχώς ανήκαν σε διάφορους χώρους), ήταν πολύ συγκεκριμένη και ιδιαίτερα προβεβλημένη.

Αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε κάθαρση, δεν μπορούμε να αρκούμαστε σε ημίμετρα. Πρέπει οι κινήσεις να είναι δραστικές και συνολικές.

Διότι αν δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι, εδώ έχουμε μια υπόθεση Enron και WorldCom σε μικρογραφία. Πιστότατο αντίγραφο, πλην όμως μικρότερου μεγέθους.

Εμείς, πάντως, τη συγκεκριμένη υπόθεση θα την ερευνήσουμε ως το τέρμα της!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v