Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2005

Domus: Συνελήφθη ο Παν. Διαμάντης!

Ο κ. Παναγιώτης Διαμάντης, μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας επενδύσεων Domus (του πάλαι ποτέ ”θαύματος” της Σοφοκλέους, που διαπραγματευόταν με premium… 500%), δυστυχώς γι’ αυτόν, μέλλει να αποτελέσει ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ παράδειγμα του νέου τρόπου με τον οποίο λειτουργούν πλέον οι αρχές και της ακαριαίας αντίδρασής τους.

Διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, συνελήφθη χθες!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Θα θυμάστε ίσως πόσες φορές στο παρελθόν είχε αναφερθεί η στήλη στην περίπτωση της Domus AEEX, αλλά και στον ίδιο τον κ. Διαμάντη, πολύ πριν αλλάξει ακόμη η ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και πέσει η πρώτη ”βαριά καμπάνα” από τον κ. Πιλάβιο.

Ωστόσο, τις χθεσινές εξελίξεις δεν μπορούσαμε να τις προβλέψουμε, ίσως γιατί πιστεύαμε ότι στην περίπτωση μιας Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, τόσο ο ρόλος των ορκωτών όσο και του θεματοφύλακα θα διασφάλιζε κάποια πράγματα.

Κατ’ αρχάς οι πληροφορίες μας λένε, πέραν των όσων γνωστοποιήθηκαν με τη χθεσινή ανακοίνωση του Χ.Α., ότι στα γραφεία της Domus βρίσκεται ήδη το ΣΔΟΕ κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πρέπει δε να σημειώσουμε –για να εξηγήσουμε και τα της ανακοίνωσης-ότι, όπως προκύπτει, δεν υπάρχουν απλώς κάποια ”προβλήματα” με τις λογιστικές καταστάσεις της Domus. Από την εταιρία φαίνεται να έχει ”φύγει” ολόκληρη σχεδόν η περιουσία της!

Βλέπετε, με βάση τη λογιστική κατάσταση α΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους, η Domus δεν εμφάνιζε άλλες επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιό της, παρά μόνον ”διαθέσιμα και ισοδύναμα” ύψους… 5 εκατ. ευρώ.

Κοινώς, όλη η περιουσία της εταιρίας ήταν απολύτως... ”κινητή”. Και όπως μαθαίνουμε, ”αναχώρησε” προς κατεύθυνση που… ουδόλως προβλεπόταν από τους νόμους και τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία μιας ΑΕΕΧ!

Αναμείνατε, λοιπόν, σήμερα τις ”καυτές” επίσημες ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v