Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 15 2005

Lavipharm: Τα ”ζόρια” και η... δεξίωση!

Μπορεί ο κ. Αθανάσιος Λαβίδας της Lavipharm να ζητάει κατανόηση και περισσότερα κεφάλαια από τις πιστώτριες τράπεζες για να χρηματοδοτήσει τις έρευνες στην Αμερική για τα διαδερμικά, αλλά το Food and Drug Administration, που είναι ο αρμόδιος και πανίσχυρος φορέας εκεί, δεν φαίνεται να διαθέτει την αναμενόμενη κατανόηση. Άγνωστο, λοιπόν, το αν η πολυπόθητη άδεια θα δοθεί ή θα γίνει ”όνειρο θερινής νυκτός”.

Αποτέλεσμα, η εδώ εισηγμένη να υφίσταται άγριο στρίμωγμα στη ρευστότητά της, με τις επιπτώσεις να είναι αισθητές στην αγορά και

-καταπώς λένε οι ”κακές γλώσσες”- στους εργαζομένους και τους συναλασσομένους, που περιμένουν την εξόφληση των υποχρεώσεών της ως ”μάννα εξ ουρανού”.

Αλλά και η ίδια η χρηματιστηριακή μας αγορά δεν φαίνεται να παίρνει με ελαφρότητα τα προβλήματα της Lavipharm, με τη μετοχή της να έχει ”χτυπήσει” χαμηλό έτους και την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας να ”σέρνεται” γύρω στα 30 εκατ. ευρώ, προεξοφλώντας (ορθά ή λανθασμένα θα το δείξει η συνέχεια) πολύ χειρότερες καταστάσεις.

Ο κ. Λαβίδας, όμως, που προφανώς ή δεν ακούει τα όσα λέει η αγορά ή είναι γνώστης άλλων πληροφοριών που συνηγορούν σε ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα απ’ αυτά που αποτυπώνονται στο ταμπλό, συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του ως επιφανής επιχειρηματίας, παραθέτοντας λαμπρών προδιαγραφών δεξίωση το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, 22 Ιουνίου, στην οικία του στο Κεφαλάρι.

Όχι δεξίωση σαν τις ”άλλες” που δίνουν οι κοινοί (θνητοί) επιχειρηματίες, αλλά δεξίωση που θα λάμψει από την παρουσία της υπόλοιπης κοσμικής Αθήνας (εισηγμένοι, που πολλοί εξ αυτών… χρωστάνε της Μιχαλούς, τραπεζίτες που θα κρατούν σφιχτά τα πορτοφόλια τους, αστέρια της TV, της πολιτικής αλλά και της… διπλωματίας), με ζωντανά κουαρτέτα, κέτερινγκ από τα καλύτερα και σεκιουριτάδες που θα φροντίσουν για την ασφαλή καλοπέραση των προσκεκλημένων του κ. Λαβίδα.

Πάντως, μικρομέτοχοι δεν έχουν προσκληθεί, αλλά ούτε και θεσμικοί, μια που δεν έχουν σ’ αυτή τη φάση και τόση χρησιμότητα.

Δεν γνωρίζουμε τι μήνυμα θα περάσει στην αγορά μια μεγαλοπρεπής δεξίωση του κ. Λαβίδα, αλλά ελπίζουμε να είναι διαφορετικό από εκείνο που πέρασε η Μαρία Αντουανέτα στα γαλλικά πλήθη όταν ζητούσαν ψωμί κι αυτή επέμεινε να παραμείνει στον δικό της κόσμο, προσφέροντας παντεσπάνι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v