Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 15 2005

Πετζετάκις: Το τρίμηνο και το ομολογιακό

Μεγάλα ερωτήματα δημιούργησε η χθεσινή πτώση της μετοχής Πετζετάκις, στο απόλυτο limit down, με μεγάλο όγκο και σημαντικό ανεκτέλεστο εντολών πώλησης, που οδήγησε την τιμή σε νέο χαμηλό.

Σημειωτέον ότι μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών η μετοχή έχει χάσει το 50% της αξίας της, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η απόσταση της τρέχουσας τιμής των 0,99 ευρώ από το υψηλό 52 εβδομάδων που είναι στα 2,55 ευρώ!

Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι η πίεση στη μετοχή οφείλεται σε δύο παράγοντες:

1) Στις φήμες για σημαντική πτώση των μεγεθών της εταιρίας που θα καταγραφεί στη λογιστική κατάσταση α΄ τριμήνου. Σημειώνεται ότι η ίδια η εταιρία έχει προειδοποιήσει από τον Απρίλιο (υπάρχει σχετική ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε στο euro2day) ότι τα μεγέθη της θα είναι μειωμένα, χωρίς όμως να λέει πόσο.

2) Στο γεγονός ότι η ίδια ανακοίνωση ανέφερε πως οι τράπεζες είχαν δεσμευτεί για την υπογραφή της σύμβασης του πολυαναμενόμενου ομολογιακού δανείου μέχρι 31/5/05.

Ωστόσο, σήμερα βρισκόμαστε στη 15η Ιουνίου και υπογραφές δεν έχουμε δει, γεργονός το οποίο η αγορά ερμηνεύει πολύ απλά και... λαϊκά: ”Οι τράπεζες... κλοτσάνε”.

ΚΑΙ έτσι το ”ταμπλό” βλέπει τα πράγματα ”σκούρα”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v