Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2005

Attica: ”Ζήτω” η ενημέρωση... παλαιού τύπου!

Mε έκπληξη η στήλη διάβασε χθες το δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τα αποτελέσματά του ο ισχυρότερος κατά τεκμήριο ακτοπλοϊκός όμιλος της χώρας, δηλαδή η Attica Group.

Διότι πώς να μην προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι στο κείμενο δεν περιλαμβάνεται ούτε η (στοιχειώδης πλέον) σύγκριση των αποτελεσμάτων της θυγατρικής (και επίσης εισηγμένης στο Χ.Α.) Blue Star Ferries με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα!

Ωστόσο, ο Χαμαιλέων ωφείλει να αναγνωρίσει πως σε μεταγενέστερο και ανεξάρτητο δελτίο Τύπου της Blue Star Ferries παρατίθενται αναλυτικά τα μεγέθη του α’ τριμήνου 2005 συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2004. Τα οποία βεβαίως δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά.

Πέραν όμως αυτού, και στην περίπτωση της ”μητρικής” Attica Group δεν περνά απαρατήρητη η ”επισήμανση” του γεγονότος ότι τα περυσινά καθαρά αποτελέσματα ενισχύθηκαν από την πώληση πλοίων.

Μια επισήμανση που έγινε ώστε να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι τα καθαρά αποτελέσματα στο φετινό τρίμηνο αφορούν ζημίες 6 εκατ. ευρώ, αντί 2,4 εκατ. ευρώ το 2004.

Όντως, τα πλοία αυτά είχαν φέρει έκτακτο κέρδος 5 εκατ. ευρώ. Πράγματι, αν υπήρχαν και πάλι... πλοία που να πωλούντο με κέρδος 5 εκατ. ευρώ , ”τότε” η ζημία θα ήταν μόνο 1 εκατ. ευρώ.

Τούτο όμως, αγαπητοί φίλοι, ουδόλως θα άλλαζε τα εξής δύο σημαντικά θέματα: Πρώτον, το γεγονός ότι στο φετινό τρίμηνο μειώθηκαν οι πωλήσεις από 70,8 σε 63,1 εκατ. ευρώ και, δεύτερον, ότι το EBITDA στο φετινό τρίμηνο είναι 8,5 εκατ. ευρώ, έναντι 10,3 εκατ. ευρώ πέρυσι!!!

Κι αυτά, αν δεν απατώμεθα, είναι τα... ”λειτουργικά” αποτελέσματα!!!

Επιπλέον δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τη λακωνική αναφορά στις συμμετοχές που απέκτησε ο όμιλος τόσο στις Μινωικές Γραμμές όσο και στην Hellenic Seaways.

Συμμετοχές που χαρακτηρίστηκαν ”επενδυτικές”, οπότε φανταζόμαστε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσουν και το λεγόμενο return on investment!!! Το... πότε είναι το ερώτημα.

Κατά τα λοιπά ... ”Ζήτω το έθνος”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v