Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2005

ΣΑΝΥΟ: Κίνηση με προεκτάσεις(;) στις ΗΠΑ

Χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες η χθεσινή ανακοίνωση της ΣΑΝΥΟ, για τη ”στρατηγική” κίνηση που ετοιμάζει σε σχέση με τις θυγατρικές της Arcadia Digital (παραγωγή CD και DVD) και Arcadia Master (παράγει τις ”μήτρες” που χρησιμοποιεί η πρώτη), δημιουργούσε απορίες

Συνεργάτης της στήλης επικοινώνησε λοιπόν με τη Sanyo κι έμαθε τα εξής:

Σήμερα οι δύο θυγατρικές ανήκουν στη ΣΑΝΥΟ σε ποσοστό 70% και κατά το υπόλοιπο στην κα Σκούρτη. Ίδια μετοχική σύνθεση θα έχει και η νέα εταιρία Arcadia Media που θα εδρεύει στο Delaware και θα έχει από κάτω της σε ποσοστό 100%, τις μέχρι τώρα θυγατρικές της ΣΑΝΥΟ.

Η κίνηση αυτή γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, διότι ο αμερικανικός νόμος δεν επιτρέπει τη συγχώνευση αμερικανικής εισηγμένης με ξένη εταιρία, που δεν εδρεύει δηλαδή στις ΗΠΑ.

Πριν όμως γίνει η συγχώνευση της Arcadia Media με την αμερικανική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ΑΜΕΧ, (σ.σ. το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται από την ΣΑΝΥΟ) θα γίνει ιδιωτική τοποθέτηση της Arcadia Media σε αμερικανούς επενδυτές με σκοπό την συγκέντρωση 8-10 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτηθούν οι θυγατρικές της.

Που σημαίνει ότι η μετοχική σύνθεση θα πάψει να είναι 70% ΣΑΝΥΟ και 30% Σκούρτη πριν ακόμη γίνει η συγχώνευση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πάντως, ακόμη και μετά τη συγχώνευση, η ΣΑΝΥΟ θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στο νέο σχήμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχει πλειοψηφία.

Η υπόθεση φαίνεται να έχει ενδιαφέρον. Ωστόσο, το ”παρελθόν” δημιουργεί εύλογη επιφυλακτικότητα. Να δούμε λοιπόν πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη κίνηση που όπως μαθαίνουμε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Φθινόπωρο.

Σημειώστε επίσης ότι σε ερώτηση αν το συγκεκριμένο περίπλοκο εγχείρημα προωθείται λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης από την εγχώρια αγορά, η απάντηση κύκλων της εταιρίας ήταν αρνητική.

Οπως ελέχθη, βασικό κίνητρο είναι η συνένωση δυνάμεων με την- αγνώστου προς το παρον σε εμάς ταυτότητας- αμερικανική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v