Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2005

ΕΠΙΛΚ: Η οικογενειακή διαμάχη πήγε... Prima!!!

Ένα ακόμη... περίπλοκο εγχείρημα αφορά την μεταβίβαση του 40,2% της Επίλεκτος στην Prima Συμμετοχών. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στην αγορά, η κίνηση έγινε προκειμένου να δοθεί λύση στις ριζικές διαφωνίες μεταξύ των μελών της οικογένειας Δοντά για το αν θα πρέπει να επεκταθεί η εταιρία σε άλλες δραστηριότητες πέραν της κλωστοϋφαντουργίας, που παρουσιάζει τα γνωστά σε όλους προβλήματα.

Κι αυτό καθώς οι ”διαφωνούντες” έχουν ποσοστό άνω του 10% στην εισηγμένη, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν πάνω από 45-48%.

Κοινώς όσα μέλη θέλουν να γίνει η επέκταση εισέφεραν τις μετοχές τους στην εταιρία συμμετοχών Prima, χωρίς τίμημα, εξ ου και η συναλλαγή έγινε εξωχρηματιστηριακά.

Ωστόσο, αυτή η κίνηση από μόνη της δεν φαίνεται να λύνει κανένα πρόβλημα! Διότι τα ποσοστά εντός της Επίλεκτος παραμένουν τα... ίδια.

Από την άλλη πλευρά οι πληροφορίες μας λένε ότι μέτοχοι στην Prima είναι μόνον τα μέλη της οικογενείας Δοντά που πούλησαν τα ποσοστά της Επίλεκτος και ότι τα ίδια κεφάλαια της Prima είναι της τάξεως των 9 εκατ. ευρώ, το οποίον ξεπερνά βεβαίως την τρέχουσα αξία του 40% της Επίλεκτος που ανέρχεται σε περίπου 6 εκατ. ευρώ.

Πλην αυτού το μόνο που μάθαμε είναι ότι η ίδια η Prima σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της ενέργειας.

Επειδή όμως όσα ξέρουμε μας φαίνονται λίγα, και οι άμεσα εμπλεκόμενοι αρνούνται προς το παρόν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, περιμένουμε να ακούσουμε –επίσημα πλέον- περισσότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v