Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2005

Εκτός ”νυμφώνος” ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ...

Σας λέγαμε από χθες (σχετικό σχόλιο υπάρχει παρακάτω) για τα προβλήματα στην εξασφάλιση 80 μετοχών για τη Διεθνή Αγορά του Χ.Α.

Δεν σας είπαμε, όμως, τις... εκπλήξεις που δημιουργεί η χρήση νέων κριτηρίων, οι οποίες θα κάνουν ορισμένους να αναφωνήσουν: ”Έχει ο καιρός γυρίσματα”.

Ο λόγος για τον κραταιό, από πλευράς οικονομικής επιφάνειας, όμιλο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο οποίος εδώ και καιρό ήταν αντικείμενο κριτικής (και από αυτή τη στήλη) για το γεγονός ότι δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον για τη χρηματιστηριακή του υπόσταση (και τους επενδυτές του), αντίστοιχο του μεγέθους, του διεθνούς βεληνεκούς, και βεβαίως του γενικότερου κύρους του.

Η αντίδραση στην όποια κριτική ήταν μία και μόνο: αδιαφορία.

Φαίνεται ότι ήλθε η ώρα να το πληρώσει. Διότι ακόμη και η μητρική εταιρία ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η ”ναυαρχίδα” του ομίλου, δεν φαίνεται να πληροί οποιοδήποτε σοβαρό κριτήριο από πλευράς εμπορευσιμότητας (σε ετήσια βάση είναι κάτω του... 15%!), ενώ στις θυγατρικές εταιρίες (κάθε μία από τις κορυφαίες στο χώρο της) ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΛΒΑΛ και ΧΑΛΚΟΡ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, με... μονοψήφια ποσοστά εμπορευσιμότητας σε ετήσια βάση!

Και αυτό σημαίνει ότι πολύ, μα πολύ, δύσκολα, ακόμη και η ”ναυαρχίδα” του ομίλου θα περάσει στη Διεθνή Αγορά του Χ.Α.

Εκτός βέβαια αν αρχίσει το... lobbying!

Κι εδώ θέλει προσοχή, διότι εμείς μπορούμε να τοποθετήσουμε όποια εταιρία θέλουμε στη Διεθνή Αγορά, το θέμα όμως είναι να μη γελάνε μαζί μας οι ξένοι θεσμικοί που έχουν πολύ συγκεκριμένα κριτήρια για να τοποθετούνται στις μετοχές...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v