Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 28 2005

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ και οι ”απατημένοι” θεσμικοί!

Για πολλοστή φορά θα αναφερθούμε στην υπόθεση της Δυναμική Ζωή, πιάνοντας τώρα μια άλλη διάσταση, αυτή των θεσμικών. Υπάρχουν, για παράδειγμα, δύο ΑΕΕΧ που έχουν ακόμη ”Δυναμικές” στο χαρτοφυλάκιό τους.

Η πρώτη, η Altius, φέρεται να έχει 88.000 τεμάχια στο χαρτοφυλάκιό της, από τα οποία το 2005 καταγράφει ”ζημίες” ύψους 47.773 ευρώ. Διότι αυτή είναι η αναγραφόμενη ”τιμή κτήσης”.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτή είναι η τελευταία τιμή στην οποία έκανε ”κλείσιμο” η Δναμική πριν από την αναστολή της διαπραγμάτευσής της.

Η συνολική ζημία της Altius από τη συγκεκριμένη μετοχή ξεπερνά τις 172.000 ευρώ, αφού το 2004 ενέγραψε ζημία 124.969 ευρώ και το 2005 διέγραψε τα... υπόλοιπα!

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τη Δίολκος, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατέχει... 520.000 τεμάχια της Δυναμική Ζωή, τα οποία... ”ξεγράφει” με ζημίες 280.800 ευρώ, ήτοι με τιμή κτήσης την τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής.

Ωστόσο, η συνολική απώλεια της Δίολκος είναι (κατ’ αναλογία με την Altius) πολύ μεγαλύτερη, διότι αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ!

Για την ακρίβεια, οι μετοχές αυτές (σύμφωνα με το ενημερωτικό εισαγωγής της Δίολκος στο Χ.Α.) είχαν τιμή κτήσης 5,37 ευρώ, που σημαίνει 2,794 εκατ. ευρώ!

Διαχρονικά, βεβαίως, προκύπτει ότι η εταιρία είχε 200.000 παλαιές μετοχές της Δυναμική από το 2002 με τιμή κτήσης 5,44 ευρώ, που σημαίνει (λόγω έκδοσης δωρεάν μετοχών, 2 νέες προς 1 παλαιά) ότι η διαχρονική χασούρα από την τοποθέτηση πρέπει να είναι στην περιοχή των 600.000 ευρώ, έως και του 1 εκατ. ευρώ.

Το ερώτημα βεβαίως είναι τι έχει κάνει η Δίολκος για να προασπίσει τα συμφέροντά της στη συγκεκριμένη περίπτωση, με δεδομένο ότι η ίδια η Εγνατία Finance (θυγατρική του ομίλου της Eγνατίας Τράπεζας και ”συγγενής” εταιρία –με την ευρεία έννοια του όρου- της Δίολκος) εξέδωσε ως ανάδοχος στη ΝΕΧΑ την έκθεση-κόλαφο για τα όσα έκανε η διοίκηση της Δυναμική Ζωή.

Δεδομένης και της μηνυτήριας αναφοράς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εναντίον της διοίκησης της Δυναμική Ζωή για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν έχει ασκήσει ένδικα μέσα η καλή εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου, και ποια είναι αυτά!

Δεν σκοπεύουν να κάνουν τίποτα για τα χαμένα χρήματα οι... ”απατημένοι” θεσμικοί (κατά το ”απατημένοι”... σύζυγοι!);

Y.Γ.: Εντός των ημερών οργανώνεται η ”επαφή” μεταξύ των ιδιωτών που ενδιαφέρονται να κινηθούν συνασπισμένα για τα δικαιώματά τους. Η καθυστέρηση είναι υπαιτιότητα της στήλης, για την οποία και απολογείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v