Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 26 2005

Το εκκολαπτόμενο... ”πάρτι” θέλει προσοχή!

”Θερμές” φαίνεται ότι θα είναι οι μέρες του Αυγούστου στη Σοφοκλέους, αν κρίνουμε από τις επιδόσεις της μικρής κεφαλαιοποίησης στη χθεσινή συνεδρίαση (άνοδος 2,24% για τον ”80άρη”, 262 μετοχές έκλεισαν πάνω και καμιά... 25αριά έκαναν limit up).

Δεν χρειάζεται μάλλον να θυμίσουμε ότι αρκετά ”περιφερειακά” ράλι έχουν συντελεστεί τέτοια εποχή. Οι… ”καμένοι” θα τα θυμούνται καλύτερα, αφού τα ράλι αυτά τελείωσαν σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα στα οποία είχαν ξεκινήσει!

Τι θέλεις πάλι, βρε... γρουσούζη ”Χαμαιλέοντα”, θα πουν ορισμένοι. Μόλις δεις τη μικρή κεφαλαιοποίηση να ανεβαίνει, αρχίζεις τα δικά σου.

Και θα έχουν άδικο…

Προσέξτε ποιοι πρωταγωνίστησαν στη χθεσινή άνοδο και θα δείτε γιατί είμαστε επιφυλακτικοί.

Οι μετοχές του ομίλου Λαναρά (όχι μία, αλλά... τρεις), η Sex Form, η Ιnformatics και λοιπές δυνάμεις, μη εξαιρουμένου και του κατασκευαστικού κολοσσού που ακούει στο όνομα Προοδευτική!

Δηλαδή, οι… συνήθεις ύποπτοι! Γι’ αυτό και μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι ο δείκτης μετοχών υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας έκλεισε με άνοδο… 7%!

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η αγορά μπορεί να κινηθεί σε νέες κατευθύνσεις με τα παλιά ”κουμάντα”, με τα δήθεν ”άλογα” που κατάντησαν εδώ και πολύ καιρό… ψωράλογα!

Προσοχή, λοιπόν, στις υπερβολές και στους κολπατζήδες του παρελθόντος. Υπάρχουν αρκετές μετοχές που δικαιούνται υψηλότερα επίπεδα, υπό συνθήκες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να αρχίσουμε να πιστεύουμε στα… θαύματα!

Για τους ενθουσιώδεις δε, θυμίζουμε απλώς ότι σε σχέση με τον Αύγουστο του 2003 ο δείκτης της υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας χάνει μόλις το… 76% της αξίας του!

Αλλά και σε σχέση με περίπου 1 χρόνο πριν, βρίσκεται 30% χαμηλότερα!

Υ.Γ.: Ανάλογο ενθουσιασμό παρατηρεί η στήλη και για τα περισσότερα ”κρατικόχαρτα”, ακόμη και για εκείνα που από... κατιμάδες που είναι, πασάρονται, αίφνης, ως ”τεφαρίκια”.

Στο ”παιχνίδι” αυτό, όμως, συμμετέχουν και κάποιοι μεγάλοι διεθνείς οίκοι, οι οποίοι στη δική μας την αγορά (και όχι μόνον σε αυτή) έχουν τη δύναμη να επιβεβαιώνουν τις προφητείες τους.

Επί του προκειμένου, ένα έχουμε να πουμε. Οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να ακολουθήσει το ”κύμα”. Αυτό είναι μια αναγνωρισμένη χρηματιστηριακή τακτική που ενέχει κινδύνους και μπορεί να δώσει κέρδος.

Αρκεί να ξέρει κάποιος ΤΙ αγοράζει και ΓΙΑΤΙ (ή και για... πόσο διάστημα). Διότι στο τέλος κάποιος μένει με τον μουντζούρη και σπάνια είναι ”διεθνής οίκος”!

Κατα τα λοιπά, ζήτω το... restructuring!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v