Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2005

Τα... ”λουκέτα”, το χρηματιστήριο και η οικονομία!

Ενδιαφέροντα τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ για τις ελληνικές εταιρίες που έβαλαν ”λουκέτο”, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, έκαναν σημαντικές απολύσεις ή ”μετανάστευσαν”.

Ανάμεσά τους φιγουράρουν βέβαια και αρκετές ”παλιές δόξες” της Σοφοκλέους, όπως η Αλουμίνιο Αττικής και η θυγατρική της ΑΝΚΕΡ, η ΔΑΡΙΓΚ, η Ξιφίας, η Έμπεδος, ο όμιλος Λαναρά και η Sex Form.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, οι απώλειες σε θέσεις εργασίας αρμοδιότητας της ΓΣΕΕ έφτασαν τις 17.000 μέσα στους τελευταίους 18 μήνες.

Το κακό όμως, όπως δείχνουν τα σημάδια στην αγορά, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.

Δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει πληθώρα επιχειρήσεων (εισηγμένων και μη) που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και συντηρούνται με… ενέσεις.

Αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται βεβαίως να κρατήσει επ’ άπειρον. Ως συνήθως, αρκετά ”καμπανάκια” θα ακουστούν μετά την περίοδο των εορτών, αφού ο 13ος μισθός είναι συχνά η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε συνολικά τα στοιχεία για τις απολύσεις, αλλά και τις προσλήψεις, τα οποία οι αρμόδιες κρατικές αρχές τα έχουν, τουλάχιστον για όσους εργάζονται μόνιμα και έχουν ασφάλιση.

Έτσι, θα μπορούσαμε να έχουμε πληρέστερη εικόνα, με στοιχεία, για το αν η οικονομία πάει τόσο καλά όσο δείχνει τελευταία το χρηματιστήριο!

Διότι τα ”σινιάλα” που βλέπουμε εμείς δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v