Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2005

Η σημασία των προστίμων σε ΣΙΔΜΑ – EFG Telesis

Σημαντική ως μήνυμα ήταν η κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να επιβάλει τα αυστηρότερα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος για την υπόθεση της ΣΙΔΜΑ, τόσο στην ίδια την εταιρία όσο και στον ανάδοχο EFG Telesis, ήτοι από 290.000 ευρώ.

Δεν είναι τόσο το ύψος του προστίμου, καθώς 100.000.000 δρχ. δεν είναι δα κολοσσιαίο ποσό για μια μεγάλη εισηγμένη, πόσο δε μάλλον για έναν μεγάλο τραπεζικό όμιλο. Είναι η ίδια η απόφαση και το σκεπτικό της.

Που στην περίπτωση της ΣΙΔΜΑ λέει ότι ”κατά την εισαγωγή της στο ΧΑ δεν συνέταξε, ως όφειλε, συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της για σημαντικά γεγονότα και ειδικότερα για τη μεταστροφή της πορείας των οικονομικών της αποτελεσμάτων του πρώτου τρίμηνου 2005”.

Και στην περίπτωση της EFG Τelesis, ότι ”ως κύριος ανάδοχος της έκδοσης της ΣΙΔΜΑ δεν μερίμνησε για την επικαιροποίηση του ενημερωτικού δελτίου όσον αφορά το ανωτέρω γεγονός, ώστε να διασφαλιστεί η ορθή, πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού”.

Η πράξη αυτή της Επιτροπής ενδέχεται να αποδειχτεί σημαντική για τις περαιτέρω ενέργειες που αφορούν την εισαγωγή νέων εταιριών στο ΧΑ, αφού, επιτέλους, υπήρξε ποινή για μια σημαντική ”παράλειψη” από την πλευρά των άμεσα αρμοδίων και υπευθύνων.

Υ.Γ. - με τη μορφή quiz: Ποια είναι η άλλη, επίσης εξαιρετικά σημαντική, διάσταση που έχει η συγκεκριμένη ποινή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τους άμεσα εμπλεκόμενους στην υπόθεση;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v