Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2005

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η ”Εστία” και τα αποτελέσματα!

Σημαντικότατη η πτώση της κερδοφορίας σε όλο σχεδόν το εύρος του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ κατα το α΄εξάμηνο του 2005, με τα δυσμενή αποτελέσματα να αντικατοπτρίζονται βεβαίως και στα ενοποιημένα κέρδη της ομώνυμης ”ναυαρχίδας” του ομίλου.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο τρίμηνο τα κέρδη ήταν αρκετά αυξημένα σε σχέση με το 2004 (περίπου 20%) και τώρα, στο εξάμηνο, το ποσοστό της πτώσης ξεπερνά το 40%.

Προσέξαμε όμως και ένα άλλο νούμερο, το σύνολο των υποχρεώσεων, το οποίο ξεπερνά πλέον τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ!

Σημειωτέον ότι η αύξηση των υποχρεώσεων (κατά περίπου 136 εκατ. ευρώ) αφορά σχεδόν αποκλειστικά στην αύξηση των βραχυπρόθεσμων δανείων.

Μάλλον λόγω αυτών των αριθμών η μετοχή έχει φύγει πολύ κάτω απο τα υψηλά του Μαρτίου, όταν ήταν πάνω απο τα 7 ευρώ και πλησιάζει πλέον τα χαμηλά των 52 εβδομάδων, στην περιοχή των 5 ευρώ.

Όχι και τόσο ευχάριστα τα πράγματα για έναν εξαιρετικά μεγάλο όμιλο, τον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της χώρας, ο οποίος προτιμά ακόμη και σήμερα, το 2005, και παρότι εισηγμένος, να δημοσιεύει τις λογιστικές του καταστάσεις στην εφημερίδα... ”Εστία”.

Κανένα πρόβλημα βεβαίως με το να δημοσιεύουν τις καταστάσεις ΚΑΙ στην ”Εστία”, μια εφημερίδα με ιστορία, την οποία η στήλη εκτιμά για διάφορους λόγους.

Πλην όμως, η κυκλοφορία της δεν προσφέρεται για να προβάλλει στο ευρύ κοινό τα αποτελέσματά του ένας τόσο μεγάλος εισηγμένος όμιλος.

Να δούμε πότε ακριβώς θα αντιληφθεί ο όμιλος ότι η έλλειψη εμπορευσιμότητας (άρα και ενδιαφέροντος από το επενδυτικό κοινό) δεν πρόκειται να του βγει σε καλό.

Αυτό το διάστημα, μάλλον... χατιρικά (από πλευράς εμπορευσιμότητας), θα καταφέρει να περάσει στη ”μεγάλη αγορά”.

Ως πότε όμως θα γίνεται αυτό;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v