Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2005

Εμπορικός Δεσμός: Τι (δεν) είδε ο... ορκωτός!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες βρήκε η στήλη τις σημειώσεις που έχει κάνει ο ορκωτός στις λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου της Εμπορικός Δεσμός.

Κατ’ αρχάς, ο ορκωτός σημειώνει ότι δεν τέθηκε υπ’ όψιν του καμία απολύτως εκτίμηση για την εύλογη αξία των τριών εταιριών (του ευρύτερου χώρου της ναυτιλίας και των καυσίμων, οι οποίες όπως σημειώσαμε σε προηγούμενο σχόλιο της στήλης είναι ζημιογόνες και όχι κερδοφόρες), για τις οποίες ο Εμπορικός Δεσμός του κ. Βρυώνη έχει ήδη δώσει προκαταβολή ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά έχει συμφωνηθεί να πληρώσει τίμημα ύψους 7.085.000 ευρώ για να τις αγοράσει!

Λίγο μεγάλο δεν είναι το ποσό αυτό για να μην υπάρχει καμία γραπτή εκτίμηση;

Η μήπως απλώς του έκαναν… τσαλίμια του ορκωτού για λόγους ”ασυμφωνίας χαρακτήρων”;

Περίεργο, όπως και να έχει…

Το δεύτερο παράξενο και εντυπωσιακό είναι ότι η εταιρία δεν τηρεί το προβλεπόμενο θεωρημένο βιβλίο αποθήκης, όπως είχε υποχρέωση να κάνει απο την... αρχή του 2005!

Υ.Γ.: Υπάρχουν όμως και άλλες σημειώσεις, όπως για παράδειγμα αυτή που κάνει λόγο για τη θυγατρική ΔΙΑΔΗΜ, περί της οποίας σημειώνει ο ορκωτός: η αξία της έχει αποτυπωθεί στην τιμή κτήσης (της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ), πλην όμως τονίζει ότι πρέπει να γίνει εκτίμηση για να προσδιοριστεί η εύλογη αξία της.

Α, ναι, υπάρχει και η σημείωση που λέει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρων, ύψους 630.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v