Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2005

Ο κ. Αλογοσκούφης, το ”Τ+3” και ο ανταγωνισμός

Προχωράνε τα πράγματα.

Να που είδαμε βουλευτή του κυβερνώντος κόματος, τον κ. Ηλία Καλλιώρα, που είναι και τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, να κάνει ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας για το θέμα του ”Τ+3” και για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ”ολιγοπώλιο” υπέρ των τραπεζών στη Σοφοκλέους!

Δεν είναι συνηθισμένο, όπως αντιλαβάνεστε, το φαινόμενο - αν εξαιρέσουμε τον... κ. Έβερτ.

Από την άλλη, θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως βήμα κλιμάκωσης του ”αγώνα” των χρηματιστών, που ήδη έχουν δηλώσει ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον κ.Αλογοσκούφη και τον κ. Μέργο για το θέμα του ”Τ+3”.

Ωστόσο η πρόταση του κ. Καλλιώρα φαίνεται να έχει λογική και δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο στην έκβαση των πραγμάτων.

Άλλωστε και ο κ. Αλογοσκούφης δεν φαίνεται να επιθυμεί γενικώς τη διαμόρφωση ”ολιγοπωλιακών συνθηκών” στην ελληνική αγορά.

Γι’ αυτό (θυμίζουμε) και έχει δηλώσει ότι επιθυμεί την έλευση ξένων ομίλων που θα συμεργαστούν στρατηγικά με ελληνικούς και όχι τις συνενώσεις μεταξύ μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Το βέβαιο είναι ότι η διαμόρφωση των συνθηκών του ανταγωνισμού στη χρηματιστηριακή - επενδυτική αγορά πρέπει να απασχολήσει τις αρχές αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει και στη χώρα μας η υιοθέτηση μέτρων και πολιτικών που θα ”βλέπουν” μεσοπρόθεσμα, έστω, και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v