Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2005

Σκέψεις για μια (εντελώς) νέα αγορά στη Σοφοκλέους

Τις σκέψεις που γίνονται στους κόλπους της διοίκησης του χρηματιστηρίου για τη δημιουργία μιας εντελώς νέας αγοράς στη Σοφοκλέους αποκάλυψε ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος.

Η αγορά αυτή θα είναι non-regulated, στα πρότυπα αγορών όπως το AIM και η αντίστοιχη αγορά του Euronext, η αποκαλούμενη AlterNext.

Σκοπός αυτής της αγοράς, εφόσον δημιουργηθεί μετά απο αρκετούς μήνες -έξι το ολιγότερο (αφού δηλαδή βγουν και τα απαραίτητα συμπεράσματα απο τη λειτουργία των άλλων νέων αγορών που πρόσφατα θεσμοθέτησε το Χ.Α.)- θα είναι να δίνει ευκαιρίες άντλησεις κεφαλαίων σε εταιρίες πολύ μικρές για να εισαχθούν στις δύο κανονικές αγορές.

Πρόκειται βεβαίως για μια πολύ καλή ιδέα, που ήδη εφαρμόζεται στο εξωτερικό με επιτυχία, ενώ είναι αυταπόδεικτο ότι υπό κάποιες προυποθέσεις ίσως θα έπρεπε να μεταπηδήσουν σε αυτή και κάποιες εισηγμένες (όπως π.χ. αυτές που ήταν ως τώρα στη ΝΕΧΑ;).

Τώρα το τι ακριβώς θα σημαίνει στην ελληνική περίπτωση non-regulated, είναι κάτι που προφανώς σηκώνει αρκετή συζήτηση.

Μάλλον όμως semi-regulated θα πρέπει να τη χαρακτηρίσουμε, καθώς υποθέτουμε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σίγουρα θα θέλει κάποιες μορφές ελέγχου.

Κι εδώ που τα λέμε, δεν θα έχει κι άδικο.

Αρκεί ό,τι είναι να γίνει, να είναι cost-effective...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v