Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2005

Oι εισηγμένοι θέλουν τώρα αγορά Over the Counter!

Nα, λοιπόν, που αλλάζουν τα πράγματα.

Όπως μαθαίνουμε εξ εγκύρων πηγών, η ιδέα μιας νέας αγοράς (κάτι σαν πραγματική ”Παράλληλη” αγορά), που θα έχει λιγότερες υποχρεώσεις και θα αφορά εταιρίες μικρότερου μεγέθους από τις υπόλοιπες αγορές του Χ.Α., φαίνεται πλέον να προωθείται από τους ίδιους τους εισηγμένους, και όχι μόνον από κάποιους παράγοντες του χρηματιστηρίου.

Όπως φαίνεται, ο κ. Καπράλος, ο οποίος δημοσιοποίησε πρόσφατα την ύπαρξη ”σκέψεων” για τη δημιουργία μιας semi-regulated αγοράς, λιγότερο δηλαδή ”ρυθμισμένης” από αυτές που προβλέπει ο νέος κανονισμός, έχει πλέον και την υποστήριξη της Ενώσεως Εισηγμένων.

Το οποίον ελπίζουμε να σημαίνει ότι μετά την πάροδο κάποιων μηνών (ώστε να προλάβουν να λειτουργήσουν και στην πράξη οι αγορές όπως θεσμοθετήθηκαν με το νέο κανονισμό) θα δώσει τη συγκατάθεσή της και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ώστε να αποκτήσουμε και στην Ελλάδα αγορές όπως αυτές που έχουν φτιαχτεί σε άλλες –ανεπτυγμένες- χώρες της Ευρώπης, με επιτυχία.

Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά με τη φύση της ελληνικής οικονομίας (πολλές επιχειρήσεις μικρού και μικρομεσαίου μεγέθους) μια τέτοια αγορά είναι έως και απαραίτητη, ενώ θα μπορούσε να αντικαταστήσει και τη ΝΕΧΑ.

Ταυτόχρονα, να είστε βέβαιοι, θα εκτονώσει μια σειρά από ”εντάσεις” που υφίστανται πέριξ της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v