Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 10 2005

Τι θα κάνει τα λεφτά η INFO-QUEST;

Το ερώτημα του τίτλου απασχολεί πάρα πολλούς στην αγορά μας, πλην όμως δεν φαίνεται -ακόμη- να έχει απασχολήσει κανέναν από τους... αναλυτές.

”Πληροφορίες” για επιστροφή κεφαλαίου, για διανομή προμερίσματος κ.λπ. κυκλοφορούν πολλές. Πρακτικά, μεγάλο μέρος της αγοράς θεωρεί βέβαιο ότι η εταιρία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα δώσει πίσω λεφτά στους μετόχους της, ενώ μέσω των διαρροών πιέζεται εμμέσως και ο κ. Φέσσας να ενημερώσει για τα σχέδιά του.

Τα περί επιστροφής χρημάτων στους μετόχους αποτελούν σοβαρή εκτίμηση, πλην όμως η εταιρία και ο κ. Φέσσας κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους.

”Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη”, απαντούν σε κάθε ερώτημα για επιβεβαίωση σχετικών πληροφοριών.

Εν τούτοις, αυτό που είναι βέβαιον είναι ότι θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να υπολογιστεί κατ’ αρχήν η νέα ”αποτίμηση” της εταιρίας και ποιο ακριβώς θα είναι το κέρδος που θα καταγράψει η εταιρία, περιλαμβανομένων των κερδών από την πώληση της Q-Telecom.

Βεβαίως, τα κέρδη από την πώληση της Q δεν είναι λειτουργικά, οπότε ενδεχομένως μεγάλο μέρος τους θα μπορούσε να αποθεματοποιηθεί, καθώς δεν εμπίπτουν στο νόμο περί του 35% των κερδών, που επιβάλλεται η διανομή τους.

Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας αφενός τον αριθμό των μετοχών (50 εκατ.) και την τρέχουσα τιμή (4,4-4,5 ευρώ) για να δούμε ποια θα μπορούσε να είναι μια υψηλή μερισματική απόδοση, αλλά και ποιο θα μπορούσε να ήταν το ανά μετοχή ποσό μιας επιστροφής κεφαλαίου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v