Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2005

Ο ΟΤΕ, η CosmOTE και η εθνική ασφάλεια!

Άρχισε πάλι να γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, μάλλον χωρίς ιδιαίτερη αιτία. Αυτό που δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους οι ασκούμενοι στα... σενάρια είναι το… εθνικό θέμα.

Ένα θέμα το οποίο γνωρίζουν και έχουν επισημάνει σκεπτόμενοι χρηματιστηριακοί παράγοντες.

Για να δούμε τα πράγματα απλά, ακόμη και σήμερα, είναι μάλλον δύσκολο πολιτικά να παραδοθεί σε ξένα χέρια η διοίκηση του ΟΤΕ, αφού μαζί της θα παραδοθεί και το ”κλειδί” για τις τηλεπικοινωνίες της χώρας.

Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν έχουν εξομαλυνθεί σε τέτοιο βαθμό, ενώ η χώρα μας δεν παύει να είναι ένα κομμάτι των ταραγμένων Βαλκανίων. Υπό αυτές τις συνθήκες, πόσο εύκολο είναι να περάσει ο ΟΤΕ στην οποιαδήποτε μεγάλη ξένη εταιρία ή στο private equity fund που έχει, λέει, σχέσεις με την οικογένεια… Μπους;

Υπό αυτό το πρίσμα, θα πρέπει ίσως να δούμε και τη διστακτικότητα της διοίκησης του ΟΤΕ να προχωρήσει σε μια συγχώνευση με την CosmΟΤΕ.

Διότι, με δεδομένες τις εισπρακτικές ανάγκες του Δημοσίου, ίσως έχει μεγαλύτερο νόημα η πώληση ενός μεγάλου μέρους (και του management) της Cosmote -πιθανώς αφού προηγουμένως έχει αποκτηθεί σε ποσοστό 100%- παρά οτιδήποτε άλλο!

Σκεφθείτε το… Ή σκεφθείτε μια συνολικότερη αναδιάταξη, όπου το σκέλος των κρίσιμων –για την εθνική ασφάλεια- υποδομών περνά σε μια εταιρία, ενώ όλο το υπόλοιπο περνά σε μια εταιρία παροχής υπηρεσιών κινητής και σταθερής.

Κατά την άποψή μας, απλά σενάρια πώλησης του ΟΤΕ, στην Ελλάδα του 2005, απλώς δεν υφίστανται!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v