Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2005

Proton Bank: Προς τι τόση βιασύνη;

Κάποιοι… βιάζονται, μαθαίνουμε, και πιέζουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εγκρίνει όσο το δυνατόν συντομότερα την αίτηση εισαγωγής της Proton Bank στη Σοφοκλέους.

Δεν μας επιτρέπεται ίσως να εκφράσουμε άποψη για τις αιτίες που θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν αυτή τη βιασύνη, ωστόσο έχουμε κάποιες άλλες επισημάνσεις που σχετίζονται με όσα περιέχει το ”Έντυπο Εταιρικού Προφίλ” που στάλθηκε προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν έχει πλέον τυπική ευθύνη για την έγκριση των ενημερωτικών δελτίων, οπότε δεν λαμβάνει και ενημερωτικό.

Πολύ ενδιαφέροντα τα θέματα που θίγονται. Από το ποσοστό των μετοχών της Proton που είναι ενεχυριασμένο, έως τη δόμηση του δανειακού της χαρτοφυλακίου (και των καταθέσεών της).

Κι ακόμη, από τα έσοδα που προκύπτουν από το γεγονός ότι η θυγατρική Asset Management διαχειρίζεται τις τρεις ΑΕΕΧ με τις οποίες αναμένεται να συγχωνευθεί (κατόπιν της εισαγωγής της) η… μαμά, έως και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ”αποτίμηση” της Asset Μanagement.

Ακόμη και τα ποσά τα οποία πληρώνει, αλλά και εισπράττει η Proton για τα γραφεία της ίδιας και των θυγατρικών της, έχουν ενδιαφέρον.

Πολλά, όπως είπαμε, και ενδιαφέροντα τα θέματα, προσφέρονται για περαιτέρω ανάλυση, την οποία υποθέτουμε θα πραγματοποιήσουν με την προσήκουσα επιμέλεια, όχι μόνον οι αρμόδιες αρχές, αλλά και οι ανάδοχοι (ΩΜΕΓΑ και ΑΓΡΟΤΙΚΗ).

Οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να είναι προσεκτικοί με την πρώτη περίπτωση που θα περάσει τις πύλες του ΧΑ με το νέο θεσμικό πλαίσιο…

Ξέρετε, αυτό το... αυστηρότερο!

Υ.Γ.: Θέματα που άπτονται του ομολογιακού της Emphasis και άλλων δανείων, όπως αυτό προς την ΑΛΤΕ, θα έλθουν, υποθέτουμε, στην πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v