Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 12 2005

Proton και... καλυτερότερον: Γρήγορα και... φθηνά

Τελικά πέσαμε έξω και οφείλουμε να το… παραδεχτούμε.

Οι ανάδοχοι της εταιρίας Proton, αφού έλαβαν υπ’ όψιν τους όλα τα δεδομένα, κατέληξαν – δείχνοντας, είμαστε σίγουροι, την προσήκουσα επαγγελματική επιμέλεια ότι το χαμηλό σημείο του εύρους τιμής πρέπει να είναι... υψηλότερα από τα 4 ευρώ, τα οποία ανέγραφε το ενημερωτικό ”προφίλ” που είχε σταλεί προς το Χ.Α. το… Νοέμβριο και για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει.

Ετσι λοιπόν το εύρος τιμών θα είναι τελικά μεταξύ 4,36€ (περίπου 10% υψηλότερα) και 5€, για τις μετοχές που αγόρασαν στα 2,5 και στα 2,6€ (σε μεγάλο βαθμό με… δανεικά) οι κ. Αθανάσογλου και Λιανός, το Μάρτιο και το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, από τους κληρονόμους του John Μαρκόπουλου, που κατείχαν το… 60%, δηλαδή την πλειοψηφία!

Αξιοσημείωτο βεβαίως και το γεγονός ότι το ενημερωτικό εγκρίθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και οι δημόσιες εγγραφές ξεκινούν ακριβώς… 4 εργάσιμες αργότερα, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου!

Κατόπιν τούτου, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, νομίζουμε, να καθιερωθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυτή η διαδικασία ”εξπρές”, ολίγον… βελτιωμένη.

Να εγκρίνεται δηλαδή το ενημερωτικό μιας εταιρίας τη Δευτέρα και να ξεκινούν οι εγγραφές την… Τρίτη, άντε την Τετάρτη, ώστε να μην καθυστερεί και η ”ουρά” που έχει μαζευτεί έξω από το χρηματιστήριο για νέες εισαγωγές (λέμε και κανένα αστείο να περνά η ώρα).

Άλλωστε για κάθε επενδυτή, το να διαβάσει ένα ενημερωτικό μερικών… εκατοντάδων σελίδων δεν προϋποθέτει ιδιαίτερο χρόνο. Μερικά λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο του θέλει…

Υ.Γ.: Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε πόσα καταστήματα, για παράδειγμα, της Αγροτικής Τράπεζας (που είναι κύριος ανάδοχος) θα υπάρχει το ενημερωτικό σήμερα και τις επόμενες ημέρες, ώστε να το διαβάσουν οι επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v