Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 12 2005

Βάρδα, μη μας πάρει... από κάτω!

Μας άρεσε πολύ που σε εκδήλωση του ΣΕΒ ο εκπρόσωπος του Εμπορίου δήλωσε ευθαρσώς ότι ”το ελληνικό εμπόριο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις ξένες αλυσίδες”!!!

Μας άρεσε, διότι είχε μια δόση αυτοκτονικής ανδρείας, ανάλογης με αυτή που επέδειξαν οι συμμετέχοντες στο χορό του… Ζαλόγγου, και δεν το κρύβουμε, έχουμε μια συμπάθεια στον ηρωισμό που φτάνει στο αποκορύφωμα της αυτοθυσίας.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του Εμπορίου απέφυγε να μας πείσει για τον ρεαλισμό που (θα έπρεπε να) τον διακρίνει. Διότι καλή είναι η έλλειψη δειλίας και φόβου, όχι όμως και η έλλειψη επίγνωσης γεγονότων όπως ότι:

-Η πρώτη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών στη χώρα μας ανήκει πλέον σε ξένα συμφέροντα, η δεύτερη είναι ξεκάθαρα προβληματική και η τρίτη ουδείς γνωρίζει σε λίγο αν θα είναι ελληνική ή θα έχει παραχωρήσει τη θέση της σε κάποια ξένη!!!

-Στο χώρο του ενδύματος η επέλαση της Zara έχει οδηγήσει σε κρίση τους Ελληνες που ασχολούνται με το χώρο. Ενδεικτικό το γεγονός ότι μεγάλη αλυσίδα ”ποιοτικού ενδύματος” ξεπουλούσε πρόσφατα το ”στοκ” της όσο όσο.

”….Βάρδα, μη μας πάρει από κάτω” λέει... σημαδιακά ο λαός μας…

Οπότε ίσως είναι καλύτερα να αφήσει το ελληνικό εμπόριο τους… λεονταρισμούς και να στρωθεί στη δουλειά και την καινοτομία, διότι στην καινοτομία δεν πάμε καθόλου καλά τώρα τελευταία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v