Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 21 2002

Η αυξανόμενη ταχύτητα των αγορών

Η Wall Street πέφτει, αλλά η Ευρώπη δεν ανεβαίνει. Οι αποτιμήσεις των αγορών μειώνονται ξανά και ξανά, αλλά δεν εμφανίζονται οι πωλήσεις ”πανικού” που σνήθως σηματοδοτούν και το τέλος μιας περιόδου ταλαιπωρίας.

Οι ίδιοι οι αναλυτές πραδέχονται οτι οι αγορές ειναι πιο ”παράξενες” παρά ποτέ. Μήπως δεν είναι παράξενες αλλά απλώς ...διαφορετικές απ’ ότι συνηθίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες;

Το ερώτημα αυτό προβληματίζει κάποιους ειδικούς που αντιλαμβάνονται οτι ζούμε το πρώτο bear market της πραγματικής ”παγκοσμιοποίησης” , των ”ηλεκτρονικώς διασυνδεδεμένων αγορών” και της υπερπληθώρας θεσμικών και επαγγελματικών κεφαλαίων.

Πόση εφαρμογή έχουν σε αυτές τις αγορές, που αγνόησαν επιδεικτικά τα δεδομένα της ”εμπειρίας” στην πολύχρονη άνοδο τους, οι αναλύσεις , τεχνικές και άλλες, για την πτώση;

Υπάρχουν εξειδικευμένοι fund managers των ΗΠΑ που θεωρούν πλέον οτι η οικονομία ακολουθεί την αγορά (!) και επιμένουν οτι οποιαδήποτε είδηση κυκλοφορεί το πρωί στις εφημερίδες είναι ήδη ενσωματωμένη στις αποτιμήσεις της αγοράς!

Γι’αυτό και δεν τους ανησυχεί η επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ για το α΄εξάμηνο, αλλά οι προσδοκίες για το επόμενο και το 2003! Στην ουσία μάλιστα δείχνουν να αγνοούν τις επιμέρους στατιστικές περί την οικονομία και επικεντρώνονται στη μελέτη της προσφοράς και ζήτησης στις ίδιες τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v