Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2006

Ο ΟΤΕ, τα σενάρια για... πώληση και η Citigroup

Έχουμε εδώ και καιρό αποστασιοποιηθεί από τα βαρύγδουπα σενάρια περί πώλησης του ΟΤΕ, εξηγώντας ότι βραχυμεσοπρόθεσμα θεωρούμε κάτι τέτοιο εξαιρετικά δύσκολο (αν όχι παντελώς απίθανο) για λόγους πολιτικούς, αλλά και εθνικούς.

Ήλθε λοιπόν τώρα να μας δικαιώσει -έστω με... διπλωματική γλώσσα- και η Citigroup, σε έκθεση της οποίας αναγράφονται τα εξής ενδιαφέροντα:

”Θεωρήστε μάλλον απίθανη την πραγματοποίηση deal στον ΟΤΕ το 2006”, και συνεχίζοντας εξηγούν οι αναλυτές: ”Ο ΟΤΕ έχει κρατικό μέτοχο που φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσει στρατηγικό σύμμαχο. Ωστόσο, θεωρούμε ότι είναι σαν να λέει κάποιος ότι 2+2 = 5, εάν δώσουμε σε αυτή την πρόθεση την ερμηνεία της εξαγοράς.

Περισσότερο πιθανό ενδεχόμενο θεωρούμε μια αύξηση κεφαλαίου υπέρ της Telefonica, η οποία βεβαίως δεν θα άλλαζε ιδιαιτέρως τα ”χρώματα” της σημερινής εικόνας”!

Αυτά, έτσι για να βάλουμε λίγο σε τάξη την… άγρια σεναριολογία. Σημειώστε επιπροσθέτως ότι η Citigroup προτιμά ξεκάθαρα τη μετοχή της Cosmote (την έχει ”buy” και για λόγους αύξησης των εσόδων της) από αυτή του ΟΤΕ, καθώς έναντι της τελευταίας είναι ”neutral”, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα σε ένα σημείο της έκθεσης ενδεχομένως ”υπεραγορασμένη”!

Από την άλλη πλευρά, η Citigroup επισημαίνει ότι η μετοχή του ΟΤΕ θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλη για επενδυτές που δίνουν έμφαση στην αύξηση του ανά μετοχή μερίσματος (DPS growth), ίσως προκειμένου να…εισπράττει το Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v