Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2006

Κάνουν τους… Κινέζους

Όσοι από σας διάβασαν την επίσημη απάντηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ για το κινεζικό ενδιαφέρον, θα πρόσεξαν και την αναφορά σε όσα… ”εκ παραδρομής ή εκ λάθους” (!), λέει η ανακοίνωση, γράφτηκαν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ”, η οποία ως γνωστόν ανήκει στην ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., όπως και το euro2day.gr, και στελεχώνεται από την ίδια δημοσιογραφική ομάδα.

Ε, λοιπόν, ούτε εκ παραδρομής ούτε εκ λάθους αναγράφηκε στο ρεπορτάζ του ”Μ” η πληροφορία ότι η CosCo ενδιαφέρεται ακόμη και να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Την πρόθεση της CosCo μετέφεραν στη συνάδελφο Αθ. Καλαϊτζόγλου, που υπέγραψε το σχετικό κείμενο, τόσο ο πρόεδρος του ΟΛΠ Δ. Σαμόλης όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Γ. Τσάρας.

Επ’ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Ασχέτως αν κάποιοι θέλουν να ”μαζέψουν” όπως όπως το όλο θέμα, κάνοντας εκ των υστέρων τους… Κινέζους.

Σε κανένα σημείο του ρεπορτάζ, όμως, δεν αναγράφεται ότι υπήρξε συζήτηση μεταξύ των δύο διοικήσεων για την ενδεχόμενη υλοποίηση της πρόθεσης αυτής, δεδομένου ότι αυτό αποτελεί εντελώς διαφορετικό θέμα.

Γι’ αυτό και δίδονται στο ρεπορτάζ συγκεκριμένες διευκρινίσεις για τις ενδεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις των δύο μεγάλων λιμένων της χώρας.

Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και της… σοβαρότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v