Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2002

Τhe AremisSoft ...Connection

H πανίσχυρη αμερικάνικη Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των ιθυνόντων Kυπρίων της εκεί εισηγμένης AremisSoft, επειδή φαίνεται να εχουν διαπράξει μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές απάτες, εμφανίζοντας δουλειές και ανύπαρκτους τζίρους στην εταιρία τους.

Mια απ’ αυτές, η δήθεν επέκταση στην Iνδία, ήταν ικανή να εκτινάξει (τότε) την μετοχή της AremisSoft στο Nasdaq από τα 5 δολάρια στα...50!

Σε τέτοιες περιπτώσεις και εφόσον οι Κύπριοι ιθύνοντες βρεθούν σε αμερικάνικο έδαφος και τεκμηριωθεί η ενοχή τους, είναι βέβαιο ότι θα περάσουν πολλά χρόνια φορώντας τις κλασσικές ριγέ πυτζάμες των φυλακών.

H είδηση, που δημοσιεύτηκε την Tρίτη στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δεν κάνει λόγο για το αν το SEC αναζητά τους Eλληνες εταίρους που κατά τα φαινόμενα δεν έχουν ευθύνη, αλλά πιάστηκαν (ως έξυπνα πουλιά) κι αυτοί στην παγίδα των Kυπρίων, έχοντας χάσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια (δραχμές).

Eνδεχομένως, για να αποσείσουν και κάθε ευθύνη, αλλά και υποψία που ενδεχομένως να τους απευθυνθεί, οι Eλληνες εταίροι να στραφούν εναντίον των Kυπρίων εμφανιζόμενοι ως μάρτυρες κατηγορίας στα Aμερικάνικα δικαστήρια.

Eξέλιξη διόλου επιθυμητή αλλά, τι να κάνουν, κι εδώ μετόχους έχουν και δεν θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους απολογούμενοι για τα πεπραγμένα των Kυπρίων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v