Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2006

H Intracom, η Sistema και η... πτώση!

Υπάρχει κάτι που, ενώ αναφερθήκαμε στο θέμα των deals, δεν το σχολιάσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Μιλάμε για την… ψυχρολουσία των καθαρόαιμων οπαδών του είδους από την εξέλιξη της τιμής της μετοχής στην Intracom, κατόπιν της ανακοίνωσης της συμφωνίας με τους… Ρώσους της Sistema.

To πρώτο ”πάγωμα” ήρθε με το τίμημα, αφού το 51% του τηλεπικοινωνιακού βραχίονα της ελληνικής εταιρίας πουλήθηκε έναντι 120 εκατ. ευρώ (το διπλασιάζουμε και βρίσκουμε εύκολα την αποτίμηση ολοκλήρου του βραχίονα), όταν η εισηγμένη στα 7 ευρώ έχει αποτίμηση πάνω από 910 εκατ. ευρώ.

Πέραν αυτού, όμως, υπάρχουν κι άλλα προβληματάκια. Εκτός από τις ”κακές γλώσσες” που δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στους λοιπούς βραχίονες της εταιρίας, περιλαμβανομένης και της άμυνας, και έσπευσαν να υπερβάλουν λέγοντας… ”Και τι μένει;”, υπάρχει όντως ένα ”θέμα”.

Διότι η αγορά, περιλαμβανομένων και των αναλυτών, δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το επιχειρηματικό πλάνο της holding, ούτε βεβαίως και των βραχιόνων της, μετά την αποτυχία (ασχέτως του κέρδους από την πώληση μετοχών) στη FORTHnet και την εξαγορά της HOL.

Παρομοίως, δεν έχει ξεκαθαρίσει το ”τοπίο” διοικητικά, καθώς επιστρέφουν οι ”παλαιοί” που είχαν περάσει -προσωρινά όπως αποδείχθηκε- στο περιθώριο, γεγονός που ερμηνεύεται ξεκάθαρα ως υποβάθμιση του κάποτε ”ανατέλλοντος” ισχυρού άνδρα, δηλαδή του κ. Δεληγιάννη.

Σε απλά ελληνικά λοιπόν, ουδείς αυτή τη στιγμή φαίνεται να γνωρίζει με ποιους, με ποιο τρόπο, γιατί και προς τα πού κατευθύνεται η εισηγμένη.

Αυτή την κατάσταση αποτύπωσε το ταμπλό (το ίδιο έδειξαν και τα ”διστακτικά σχόλια” των αναλυτών) και όχι απλώς τη γνωστή ρήση ”αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v