Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2006

Alsinco: Η άνοδος, η πτώση & το (καρδιο)γράφημα!

Είναι αλήθεια ότι οι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν εντρυφούν πάνω σε γραφήματα της τεχνικής ανάλυσης και ορθώς! Αντιθέτως, αναλώνουν τον χρόνο τους διερευνώντας τις κινήσεις των insiders σε συνδυασμό με τις επίσημες γνωστοποιήσεις των εισηγμένων. Μήπως όμως θα ’πρεπε να αναθεωρήσουν την τακτική τους σε ορισμένες περιπτώσεις;

Όποιος δει το γράφημα έτους της Alsinco (εμπορεύεται υποδήματα) θα προβληματιστεί για το τι έγινε την περίοδο Ιουλίου - Νοεμβρίου 2005 και για το τι προκάλεσε τις μικρές απόπειρες ανόδου τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, φέτος.



Από τα 1,8 ευρώ στα μέσα Ιουλίου, η μετοχή έφτασε στα... 5,19 ευρώ, στο ανώτερο σημείο της απογείωσής της (πέρυσι τον Οκτώβριο) και από εκεί έπεσε μέχρι τα 1,37 ευρώ με ρυθμούς… ”εξπρές” (μέσα σε περίπου... 20 ημέρες) στις αρχές Δεκεμβρίου. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να χύθηκε πολύ αίμα!

Μετέπειτα, οι απόπειρες ανόδου συνάντησαν την αγωνιώδη προσπάθεια των εγκλωβισμένων να φύγουν (άρον άρον) και στέφθηκαν με αποτυχία, παρά τα όσα άφηναν να ”διαρρεύσουν” εντέχνως περί ”νέας ανόδου”.

Επειδή όμως το γράφημα τα λέει όλα και επειδή οι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν χρειάζεται να γίνουν τεχνικοί αναλυτές για να το διαβάσουν, ενδιαφέρον θα ήταν να δουν ποιοι κωδικοί πουλούσαν στη μεγάλη άνοδο.

Γιατί αυτοί ήταν και οι μεγάλοι κερδισμένοι. Το… πόπολο που αγόραζε τότε πήγε τόσο καλά με την επιλογή του, που ούτε για… σαγιονάρες δεν θα έχει περιθώρια σήμερα το χαρτοφυλάκιό του!

Αυτοί οι άτυχοι βλέπουν το γράφημα και πάνε για... καρδιογράφημα.

Υ.Γ.1: Σημειώστε ότι στα 5 ευρώ η εταιρία είχε κεφαλαιοποίηση... 25 εκατ. ευρώ, με ίδια κεφάλαια λιγότερα από... 5 εκατ. ευρώ, υποχρεώσεις 13 εκατ. ευρώ και αποτελέσματα 9μήνου (μετά από φόρους)... 133.000 ευρώ!

Υ.Γ.2: Βασικός μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Γιώργος Αβραμίδης, κάτοχος ποσοστού 67,61% της εταιρίας, μέρος του οποίου (12,99%) ενεχυριάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Τράπεζα Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v