Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2006

ΣΕΛΜΑΝ: Τα ερωτήματα και η... μη απάντηση!

Πληροφορίες που θέλουν τη Shelman να βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση (να κλείνει το 2005 με ζημίες 10 εκατ. ευρώ και μείωση τζίρου κατά 25 εκατ. ευρώ) και σε διαδικασία παρουσίασης σχεδίου εξυγίανσης προς τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς και να εμφανίζει μείωση του μεριδίου αγοράς της με τον ανταγωνισμό να αυξάνει μερίδια, κυκλοφόρησαν πρόσφατα και είδαν το φως της δημοσιότητας την πρώτη εβδομάδα του Μάρτη από ημερήσια εφημερίδα.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας ”Μέτοχος” (και του euro2day) επικοινώνησε με την εταιρία, ώστε να έχει την άποψή της περί των ανωτέρω.

Αρχικώς, η απάντησή της ήταν αρνητική στην οποιαδήποτε επικοινωνία. Κατόπιν επιμονής του συντάκτη ζητήθηκαν από την εταιρία γραπτά ερωτήματα στα οποία θα απαντούσε συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχός της.

Εντούτοις, όταν τα ερωτήματα τέθηκαν γραπτώς, όπως ακριβώς ζητήθηκε, η απάντηση ήταν ότι θα απαντηθούν στο... τέλος του μήνα με τη δημοσίευση του… ισολογισμού.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν, μεταξύ άλλων, είναι:

- Βρίσκεται σε εξέλιξη κύκλος παρουσιάσεων προς τις πιστώτριες τράπεζες με στόχο τον εφησυχασμό αυτών;

- Υπάρχει σχέδιο εξυγίανσης σε εφαρμογή; Ποια είναι τα σημεία όπου επικεντρώνεται και πόσο γρήγορα μπορεί να είναι τα αποτελέσματά του;

- Σε τι επίπεδα διαμορφώνεται το μερίδιο αγοράς που κατέχει, έχει μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν και πού οφείλεται η μείωση;

- Πόσο θα κοστίσει στην εταιρία η εξαγορά ποσοστού 40% στη Sofrom και τι πρόκειται να προσφέρει αυτή η κίνηση;

Το αν μπορούν να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα μέσω του ισολογισμού, το αφήνουμε στην κρίση του αναγνώστη.

Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι μια εισηγμένη εταιρία δείχνει να αδιαφορεί για δυσμενείς (και δημοσιευμένες!) πληροφορίες που την αφορούν, θεωρώντας ταυτόχρονα περιττό να απαντήσει στα συγκεκριμένα και (κατόπιν απαίτησής της) γραπτά δημοσιογραφικά ερωτήματα.

Προφανώς στη SHELMAN έχουν τη δική τους άποψη για το τι σημαίνει εισηγμένη εταιρία, ενημέρωση του Τύπου και των επενδυτών…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v