Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 28 2002

Η Εθνική και η μείωση του προσωπικού της

Γνωρίζετε ήδη ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υλοποιεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού της, επικεντρωμένο τρόπο τινά στην περιοχή των υψηλοβάθμων (ως προς τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας) στελεχών της.

Εκείνο που ίσως σας διαφεύγει είναι ο βαθμός της ανταπόκρισης των ενδιαφερομένων. Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες το κοντέρ των σχετικών αιτήσεων ”έγραψε” τον αριθμό: 650.

To ”νούμερο” κάθε άλλο παρά μικρό είναι και η διοίκηση της τράπεζας μπορεί βάσιμα να υποστηρίξει ότι το εγχείρημα της πέτυχε. Αυτό που επίσης πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το 99 % των αιτήσεων θα γίνει αποδεκτό και οι ενδιαφερόμενοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα αποχαιρετήσουν την ... υπηρεσία.

Αν στο νούμερο των 650 παρά κάτι υπαλλήλων συνυπολογισθούν οι πάσης φύσεως αποχωρήσεις υπαλλήλων το πρώτο πεντάμηνο του 2002 (φθάνουν τους 120) αλλά και ένα αντίστοιχο πρόγραμμα μείωσης προσωπικού στο δίκτυο του εξωτερικού (γύρω στους 800 υπαλλήλους) τότε φθάνουμε τους 1.500 και πλέον, ποσοστό 8 % περίπου στον συνολικό αριθμό απασχολουμένων της Εθνικής.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για νούμερο που μετράει πολλαπλώς στα αποτελέσματα της τράπεζας!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v