Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2012

Ομιλητικοί στα επουσιώδη, φειδωλοί στα σημαντικά

Στα τελευταία… πέντε μέτρα της προεκλογικής κούρσας οι πολιτικοί αρχηγοί (κυρίως όμως των δύο κομμάτων εξουσίας) επιμένουν να τυρβάζουν περί άλλα. Ομιλητικότατοι και αναλυτικότατοι για τα επουσιώδη, τα…τριτεύοντα, λ.χ. για τους όρους της τηλεμαχίας, ωστόσο πολύ φειδωλοί για τα ουσιώδη.

Από αυτήν την άποψη, ουδεμία εντύπωση μας προξενεί η στάση που τηρεί όλη αυτήν την περίοδο ο Ευ. Βενιζέλος (*) και η σιωπή που επικρατεί για ένα ουσιαστικό θέμα όπως είναι η καταβολή εγγυήσεων στη φινλανδική κυβέρνηση από την ελληνική πλευρά. Το θέμα αναφέρθηκε ακροθιγώς σε ελάχιστα ΜΜΕ και μεμονωμένα σε κάποια blogs.

Όμως, η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών (Jutta Urpilainen) έχει δηλώσει (από τις 26/4) πως καταβλήθηκαν τα χρήματα, που αποτελούν μέρος της συμφωνίας με τις ελληνικές τράπεζες για παροχή εγγυήσεων συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το euro2day.gr και το lobbystasgr.blogspot.com ποσό 300 εκατ. ευρώ κατέβαλε η Αθήνα στη Φινλανδία ως εγγύηση για τη συνεισφορά της στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, όπως ανακοινώθηκε από αξιωματούχο της κυβέρνησης αυτής της χώρας.

Προφανώς και δεν περιμέναμε να ακούσουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου -έστω και επιφανειακά- τι παίχτηκε με το περιβόητο swap της Goldman Sachs, όσα τραγικά οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτήν τη θέση. Αλλά να αποσιωπούνται ακόμη και αυτές οι εξελίξεις τη στιγμή μάλιστα που κάνουν τον γύρο των ξένων ΜΜΕ και σχολιάζονται δεόντως από τους ξένους δημοσιογράφους και αναλυτές...

σ.σ.: Προς επίρρωσιν όσων αναφέρουμε σήμερα αρκεί να ανατρέξει κάποιος στην παραδοχή από τον Γ. Παπανδρέου πως η Ελλάδα ήταν το… πειραματόζωο.

(*)Αναφερόμαστε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ γιατί αυτός ήταν ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός αυτής της διαδικασίας και τη δική του υπογραφή φέρει η συγκεκριμένη συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v