Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2012

Ένας Ερμής… προπομπός εξελίξεων

Χαμηλά παραμένει ο πήχης των προσδοκιών για το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού. Και δικαιολογημένα καθώς από χθες ο Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε να επαναπροσδιορίσει τις δυνατότητες και τα περιθώρια κινήσεων της κυβέρνησης.

Τουλάχιστον γι' αυτήν τη φάση της κρίσης. Δεν θα αιτηθούμε τώρα επαναδιαπραγμάτευση ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομίας (σχετικό θέμα του euro2day) και εύλογα το όποιο ενδιαφέρον για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά περιορίζεται σε δύο-τρία επιμέρους σημεία.

Κατά γενική εκτίμηση, από αυτά τα 2-3 επιμέρους θα έχουμε επαρκές δείγμα προθέσεων της κυβέρνησης, ό,τι αυτό προοιωνίζεται για τη συνέχεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούμε πως συν τω χρόνω θα αρχίσουν να γίνονται πλέον εμφανείς οι προθέσεις και ξένων (και εγχώριων) επενδυτικών κι επιχειρηματικών κύκλων, οι οποίοι φαίνεται πως θα διαδραματίσουν σημαντικό (ή λιγότερο σημαντικό) ρόλο το επόμενο διάστημα.

Ένας από αυτούς τους πόλους θα είναι (σύμφωνα με έγκυρη πηγή) το EFG HERMES HoldingSA.E. Ελάχιστα προβεβλημένο το εν λόγω σχήμα στη χώρα μας, παρότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Μέσης Ανατολής, με ισχυρότατες διασυνδέσεις και πελατολόγιο (www.efg-hermes.com) .

Όμως ο εν λόγω πόλος παρουσιάζει και ελληνικό ενδιαφέρον (εάν ανατρέξουμε σε παλαιότερο θέμα του euro2day στις 16/12/2010, με τον εύγλωττο τίτλο Αράπογλου: CEO εμπορικής τραπεζικής EFG-Hermes).

Ακριβέστερη εκτίμηση για τον ρόλο του Έλληνα παράγοντα-τραπεζίτη σχηματίζουμε εάν ανατρέξουμε στην επίσημη ιστοσελίδα τους και στην ενότητα Board of Directors.

Κρατάμε στα υπόψη το όνομα αυτού του σχήματος, ενώ σε επόμενες αναρτήσεις μας θα αναφερθούμε σε ακόμη 3-5 ισχυρούς διεθνείς παίκτες, που όπως φαίνεται θα έχουν ρόλο και λόγο στις επερχόμενες εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v