Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2012

Γιάννη, σιδεροκέφαλος!

Νέος τσάρος της οικονομίας ο Γιάννης Στουρνάρας. Και μάλιστα με... καυτή ατζέντα (όπως αναφέρει σε σχετικό θέμα του ο Χρ. Κίτσιος). Πιο καυτή δεν γίνεται, θα λέγαμε εμείς.

Για τον νέο υπουργό και η θητεία του και οι θέσεις του και η άποψη της αγοράς είναι λίγο ως πολύ γνωστά.

Εμείς θα πάμε λίγο παραπέρα, καθώς ξαναδιαβάζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη δήλωση του ίδιου του Ευ. Βενιζέλου δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απορία μας. Καλά, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ευθύνη του Αντ. Σαμαρά και, όπως δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος, θα αποδεχθεί οποιοδήποτε πρόσωπο (προφανώς) καλύπτει τις «βασικές απαιτήσεις» για τον ρόλο αυτόν.

Καταλαβαίνουμε πως ο Γιάννης Στουρνάρας ΔΕΝ ήταν επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (εύλογο το ερώτημα εάν είχε κάποιον καλύτερο και ποιον), όπως έμεινε στο περιθώριο και από τον αξέχαστό μας Γ. Παπανδρέου. Λέγεται επίσης στην αγορά πως ο Ευ. Βενιζέλος ΔΕΝ πολυπήγαινε ούτε τον Βασ. Ράπανο γι' αυτήν τη θέση.

Κρίνει, άραγε, ο πρώην τσάρος από τη δική του θητεία στην πλατεία Συντάγματος, πολλώ δε μάλλον με αυτήν του προκατόχου του, επίσης αξέχαστου Γ. Παπακωνσταντίνου;

Προκύπτει όμως και μία παράπλευρη απορία με την εν γένει στάση του Ευ. Βενιζέλου. Ως μέχρι πρότινος τσάρος της οικονομίας (δηλαδή, πολιτικός προϊστάμενος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), αποδείχθηκε πως ΔΕΝ γνώριζε τη χρηματιστηριακή εμπλοκή του Γ. Βερνίκου και το... προστιματάκι (των 200.000 ευρώ).

Όμως, ούτε ως διαπρεπής νομικός και εν γένει παντογνώστης ΔΕΝ ήξερε τη... λεπτομέρεια για το ασυμβίβαστο λόγω υπεράκτιας εταιρείας; Τι να πει κανείς; Πως εάν ΔΕΝ ήταν το euro2day και ο ΣΥΡΙΖΑ (καλά αντανακλαστικά η Κουμουνδούρου), θα ήταν όλοι μακρά νυχτωμένοι.

Και για να μην το... βασανίζουμε, δεν με χαλάει καθόλου που ο Γιάννης Στουρνάρας ΔΕΝ ήταν επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά επίμονη και πιεστική μέχρι τέλους θέση του Αντώνη Σαμαρά. Δεν με χαλάει καθόλου, και προσωπικά πιστεύω πως με δεδομένη την πρότερη θητεία του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Ευ. Βενιζέλου πολύ δύσκολα ο Γιάννης Στουρνάρας δεν θα αποδειχθεί καλύτερος.

ΓΙΑΝΝΗ, ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v